
Επιστροφή σε θετικά εδάφη σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να αντιδράσουν μετά τη χθεσινή πτώση, εν αναμονή της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών των G7.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.623 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,21% στις 16.686 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,02% στις 7.570 μονάδες.
Οι συναλλαγές έχουν αρχίσει και υποχωρούν ενόψει των αργιών των Χριστουγέννων, αν και οι διεθνείς συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων συνεχίζονται, με τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των Επτά (G7) κρατούν σήμερα το ενδιαφέρον.
Στο μεταξύ, οι αγορές σήμερα αναμένουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη, την ώρα που το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Francois Villeroy δήλωσε ότι η τράπεζα δεν προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Σύμφωνα με τον Villeroy, η μείωση των επιτοκίων αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή το 2024, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει το 2%. Ο Villeroy εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον πληθωρισμό, δηλώνοντας ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ