Επιστροφή σε θετικά εδάφη σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να αντιδράσουν μετά τη χθεσινή πτώση, εν αναμονή της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών των G7.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.623 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,21% στις 16.686 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,02% στις 7.570 μονάδες.

Οι συναλλαγές έχουν αρχίσει και υποχωρούν ενόψει των αργιών των Χριστουγέννων, αν και οι διεθνείς συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων συνεχίζονται, με τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των Επτά (G7) κρατούν σήμερα το ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, οι αγορές σήμερα αναμένουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη, την ώρα που το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Francois Villeroy δήλωσε ότι η τράπεζα δεν προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τον Villeroy, η μείωση των επιτοκίων αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή το 2024, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει το 2%. Ο Villeroy εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον πληθωρισμό, δηλώνοντας ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές