Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά τη μικρή διήμερη διόρθωση προσπαθεί να ανακτήσει την επαφή του με τις 1.300 μονάδες, χωρίς όμως να δείχνει σημάδια αποφασιστικής κίνησης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,68% στις 1.295,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.137,37μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,26% στις 1.084,88 μονάδες.

Παιχνίδι υπομονής

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, οι κινήσεις της αγοράς θα παίρνουν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το ΧΑ δεν δίνει έστω και τα μικρά δικά του μηνύματα. Και το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες ημέρες είναι ότι θα παραμείνει κοντά στις 1.300 μονάδες, ή έστω δεν θα επιτρέψει να δοκιμαστούν οι στηρίξεις του, αλλά δεν θα πάρει μεγαλύτερο ρίσκο.

Το μήνυμα αυτό ενισχύθηκε όταν χρειάστηκε να κρατηθεί η αγορά από τις χθεσινές πιέσεις και επιστρατεύτηκε ο τραπεζικός κλάδος για να γίνει αυτό, ο κλάδος δηλαδή που είχε «καθίσει» τις τελευταίες ημέρες μετά από τη μεγάλη ανάκαμψη των προηγούμενων εβδομάδων. Ο κλάδος, όμως, που θα πρέπει να εκδηλώσει μια πιο ξεκάθαρη κίνηση (πέραν της προσφοράς αναχωμάτων) αν θέλει η αγορά να βγει από το στενό εύρος στο οποίο παραμένει το τελευταίο διάστημα.

Άλλωστε, η αγορά γνωρίζει ότι το 2024 δεν θα είναι… περίπατος, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλά, οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να πισωγυρίσουν και να σφίξουν ακόμη περισσότερο τις νομισματικές συνθήκες και η παγκόσμια οικονομία να διολισθήσει στην ύφεση, επηρεάζοντας το επενδυτικό κλίμα σε όλες τις αγορές. Και το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο, ακόμη και αν βρίσκεται σε μια υπό ανάπτυξη οικονομία, η οποία σε κάθε περίπτωση παραμένει ευάλωτη. Οι επιλογές επομένως που διαφαίνονται από τώρα στο ταμπλό ευλόγως μπορεί να έχουν κάποια στοιχεία επιφυλακτικότητας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει άλμα 3,04%, με τις Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Quest, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Cenergy και ΔΕΗ να κινούνται με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Εθνική, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Μυτιληναίος, ενώ ήπια πτωτικά οι Motor Oil, Aegean, Jumbo και Σαράντης. Χωρίς μετβαολή είναι η Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών