
Η Ελλάδα είναι έτοιμη εάν της ζητηθεί να συμμετάσχει πιο ενεργά στην προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης. Είμαστε, είπε, πολύ κοντά στην πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει οι Αμερικάνοι με δέκα χώρες για την διαφύλαξη της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο του Άντεν.
«Εάν χρειασθεί και κληθούμε θα συμμετάσχουμε πιο ενεργά. Είμαστε πολύ κοντά στο να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία με πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στη ναυτιλία», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας.
Έκρηξη ναύλων λόγω Χούτι, στρατιωτική δράση ζητά η Bimco
Μάλιστα δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της χώρας μας και με πολεμικό πλοίο. Το συζητάμε, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και ο ίδιος συμπλήρωσε «εάν με ρωτάτε εγώ είμαι υπέρ» και υπενθύμισε την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση Atalanta που προστάτευε πριν μερικά χρόνια τα εμπορικά πλοία από τους Σομαλούς πειρατές.
Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ακόμη ότι σε αυτή τη βάση στήνεται μια ευρύτερη συμμαχία και εμείς είμαστε παρόντες πρέπει να είμαστε αν μας ζητηθεί, τόνισε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι το Ισραήλ είναι εκτός της συμμαχίας αυτής καθώς αυτό που ενδιαφέρει την διεθνή πρωτοβουλία είναι η διαμόρφωση μιας ευρύτερης βάσης και με την συμμετοχή αραβικών χωρών με στόχο αποκλειστικό στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας.
Στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις γίνονται με drones που είναι ιρανικής προέλευσης, ασκείται και μία πίεση στο Ιράν και εκτίμησε ότι με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες το πρόβλημα θα ελεγχθεί, αν και παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα με την κρίση του 1954 στο Σουέζ.
Ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ακόμη ότι δεν έχουν εκδοθεί οδηγίες προς τις ναυτιλιακές εταιρείες και ότι μόνο αυτές αποφασίζουν εάν θα εκτρέψουν τα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα και θα ακολουθήσουν τον περίπλου της Αφρικής.


Latest News

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA

Εγκεφαλικό η αιτία θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου – Η ανακοίνωση από το Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με το Βατικανό – Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Πόσα άλλαξε ο πάπας Φραγκίσκος;
Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτέλεσε έναν αρκετά ανοιχτόμυαλο ποντίφικα, ο οποίος άλλαξε πολλά στην καθολική εκκλησία, αλλά όχι όσα επιθυμούσε

Πούτιν: Η Ρωσία «θα αναλύσει» την πρόταση Ζελένσκι για διακοπή των επιθέσεων
Η Ρωσία, δια στόματος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το τέλος της πασχαλινής εκεχειρίας – Άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για διμερείς συνομιλίες σχετικά με την πρόταση Ζελένσκι

«Έπεσαν» οι υπογραφές για στρατηγική εταιρική σχέση της Ρωσίας με το Ιράν
Τι προβλέπει η συμφωνία στην οποία έφτασαν Ρωσία και Ιράν

Πάπας Φραγκίσκος: Στις 23 Απριλίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε σε ηλικία 88 ετών – Τι διευκρίνισε το Βατικανό με ανακοίνωσή – Πώς αποφασιστεί η ημερομηνία της κηδείας

Πάπας Φραγκίσκος: Τα πρόσωπα που προορίζονται για τη διαδοχή
Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου σε όλο τον κόσμο, την ίδια ώρα που οι πληροφορίες για την πιθανή διαδοχή του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Πάπας Φραγκίσκος: Από την Αργεντινή μέχρι την Αγία Έδρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος, με τη 12ετή θητεία του, άφησε τη σφραγίδα του στην Καθολική Εκκλησία και έγινε ο πιο προσιτός Πάπας των τελευταίων δεκαετιών

Πάσχα: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις
Η κίνηση αυξάνεται σταδιακά στην Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παρατηρούνται ουρές στην Αθηνών _ Πατρών από τα διόδια στο Βέλο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας

Μπορεί ο Καναδάς να γίνει το 28ο μέλος της ΕΕ;
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Καναδάς έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις Βρυξέλλες, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά εμπόδια