Στο κενό πέφτει, όπως όλα δείχνουν, για ακόμη μία φορά η προσπάθεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών να διαπεράσει τις 1.300 μονάδες, αποτελώντας πλέον το στοίχημα των long στις εναπομείνασες συνεδριάσεις μέχρι την εκπνοή του 2023.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,02% στις 1.298,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.144,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης πτώση 0,32% στις 1.084,22 μονάδες.

Ψυχολογικό όριο

Η αγορά είναι εγκλωβισμένη στις υψηλές αποδόσεις της, καθιστώντας δύσκολη τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα νέα κεφάλαια εκλείπουν στην παρούσα λόγω εποχικότητας. Οι 1.300 μονάδες δεν αποτελούν επί της ουσίας μια σημαντική αντίσταση στην αγορά, παρά μόνο ψυχολογική σημασία έχουν, καθώς μειώνεται η απόσταση από την ανακατάληψη των υψηλών του έτους στις 1.350 μονάδες.

Η ψυχολογική σημασία εντείνεται καθώς είναι η εποχή που πολλά χαρτοφυλάκια «μοιράζουν» τη ρευστότητα ενόψει της νέας χρονιάς και επουδενί δεν επιθυμούν να εγκλωβίσουν κεφάλαια σε περίπτωση που υπάρξει μια διόρθωση. Εντούτοις, σε αυτό που ομονοούν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές είναι ότι η αγορά τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει μια μεστή και γερή σε βάσεις κίνηση, η οποία δύσκολα μπορεί να επιτρέψει σε βραχυπρόθεσμους να απειλήσουν κρίσιμες στηρίξεις.

Έτσι, στη μεγάλη εικόνα η αγορά διατηρεί τα θετικά χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι δυσκολεύεται στις 1.300 μονάδες. Όσο όμως συντηρεί τις 1.276 μονάδες, η αγορά δεν προβληματίζει. Μόνο κατοχύρωση αυτού του επιπέδου μπορεί να φέρει τον γενικό δείκτη στη ζώνη των 1.258 μονάδων. Άλλωστε, και ο τραπεζικός παραμένει πάνω από τις 1.000 μονάδες, απέχοντας μάλιστα πάνω από 7% από τα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ ενισχύεται κατά 2,16%, με τις Jumbo και Τιτάν να κερδίζουν 1,31% και 1,17% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Cenergy, Τέρνα ΕΝεργειακή, Σαράντης, Coca Cola και Quest.

Στον αντίποδα, η Aegean χάνει 1,40%, με τις ΟΤΕ, Motor Oil, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Autohellas, Εθνική, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Eurobank και Μυτιληναίος να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών