
Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής και ιατρικής κάλυψης και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, αποτελεί το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπεγράφη, σήμερα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, Αθανάσιο Κοτταρά, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, κας Χριστίνα Αλεξοπούλου και του Βουλευτή Επικρατείας κ. Γιώργου Σταμάτη.
Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και οι φορείς του, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες που δημιουργούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, εντός των χώρων των σταθμών αλλά και στα μέσα μεταφοράς, συμμετέχουμε ενεργά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως αποτελεί σημαντική παράμετρο η εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών των εργαζόμενων των μέσων σταθερής τροχιάς, προκειμένου να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά στον χώρο ή στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Προβλέπεται η συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επικαιροποίηση των εσωτερικών διαδικασιών της ΣΤΑΣΥ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και επιβατών, καθώς επίσης και η πραγματοποίηση – από κοινού – δράσεων στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των συμβαλλόμενων φορέων».
Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, υπογράμμισε ότι προχωρά η εν λόγω πρωτοβουλία, που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, την παροχή πρώτων βοηθειών, στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ, την οποία ζητούν εδώ και χρόνια οι συνεργάτες και εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ. Όπως σημείωσε η κα Αλεξοπούλου: «Το θέμα δεν είναι μόνο να υπογράφουμε ή να οραματιζόμαστε, αλλά να υλοποιούμε. Σε αυτή την περίπτωση, υλοποιούμε άμεσα την ανάγκη, την απαίτηση όλων των εργαζομένων, όλων των συνεργατών μας. Όσων δηλαδή έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους χιλιάδες συμπολίτες μας».
Ο Βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης, εθελοντής του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ, δήλωσε: «Πρόκειται για μία αμφίδρομη διαδικασία της εκτελεστικής εξουσίας, με την κοινωνία των πολιτών και τον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό της χώρας. Mε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δημιουργείται ένα καλύτερο πλαίσιο κοινωνικής συμπερίληψης».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, επεσήμανε την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΣΤΑΣΥ, προς τη δυνατότητα του Ερυθρού Σταυρού να ανταποκριθεί πλήρως και με απόλυτη αποτελεσματικότητα σε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο μίας τεράστιας δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παραμείνει ο ακαταμάχητος προμαχώνας της ενεργούς εθελοντικής φροντίδας, αλληλεγγύης και αγάπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, τόνισε: «Είμαστε μία εταιρεία με 2.500 εργαζομένους και τα Μέσα μας χρησιμοποιούν πάνω από 700.000 επιβάτες, άρα για εμάς, η εκπαίδευση των εργαζομένων, η ενημέρωση του επιβατικού κοινού, αλλά κυρίως η αντιμετώπιση των περιστατικών που καθημερινά έχουμε στο δίκτυό μας, είναι πάρα πολύ σημαντική».


Latest News

Κινδυνεύει η Ελλάδα από σεισμούς όπως της Μιανμάρ; – Η εκτίμηση Τσελέντη
Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Μιανμάρ, ο Άκης Τσελέντης σε δημοσίευσή του αναφέρθηκε στο πώς οι μακρινοί και ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν την Ελλάδα

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα
Κάθε ταυτότητα θα αναγράφει υποχρεωτικά έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, ο οποίος θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο
Οι έρευνες νοτίως της Κρήτης και οι παίκτες στο ενεργειακό παιχνίδι – Μαζί με το Βήμα της Κυριακής ο πρώτος τόμος του Λεξικού Κυρίων Ονομάτων, το περιοδικό Vita, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαθητική εφημερίδα του Ρεθύμνου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO

Πού θα είναι ορατή η μερική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο
Μερική έκλειψη Ηλίου θα σημειωθεί σήμερα, Σάββατο, η οποία θα είναι ορατή από συγκεκριμένες περιοχές

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
Ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ μεγαλώνει, με τη χούντα που κυβερνά τη Μιανμάρ να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Ανοίγει ο δρόμος για τον αποκλεισμό της Λεπέν από τις προεδρικές εκλογές
Ανώτατο γαλλικό δικαστήριο κρίνει νόμιμες τις πολιτικές απαγορεύσεις, επιφέροντας πλήγμα στη Λεπέν και πολλά μέλη του κόμματός της

Ποιες περιοχές απειλούνται με τσουνάμι στην Ελλάδα
Το κύμα μπορεί να φτάσει έως και στα 10 μέτρα ύψος – Οι δράσεις που προτείνονται και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι

Τραμπ: Χρειαζόματε τη Γροιλανδία για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία. Κυρίως, για τη διεθνή ασφάλεια, πρέπει να έχουμε τη Γροιλανδία», υποστήριξε εμφατικά ο Τραμπ

Θα αποτελειώσει ο φονικός σεισμός την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μιανμάρ;
Οι μάχες έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη Μιανμάρ να ζουν σε συνεχή φόβο και ανασφάλεια – με ελάχιστη πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης και της τροφής

ΕΑΠ: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης – 813GB με προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν στο dark web
Την επίθεση επιβεβαίωσε το ΕΑΠ με ανακοίνωση – Προσωπικά στοιχεία χιλιάδων φοιτητών καθώς και IBAN τραπεζικών λογαριασμών διέρρευσαν στο dark web