Μεταβλητότητα και μοιρασμένα πρόσημα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να παραμένουν πολύ χαμηλά, ως είθισται, την τελευταία συνεδρίαση πριν από τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,17% στις 1.296,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.130,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,40% στις 1.070,62 μονάδες.

Διαδικαστικές εντολές

Όπως είναι αναμενόμενο η αγορά έχει μπει σε εορταστική διάθεση, με τις συναλλαγές να είναι υποτονικές. Έτσι με μικρές εντολές τα πρόσημα αλλάζουν πολύ εύκολα, προκαλώντας έντονη μεταβλητότητα σε μια αγορά που επί της ουσίας απολαμβάνει τα κέρδη του έτους, χωρίς να προχωρά σε μεγάλες αλλαγές.

Ο τόνος σαφώς δίνεται από το εξωτερικό, δεδομένου του ότι εντός οι εξελίξεις είναι παγωμένες, αν και δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες εκπλήξεις από το επιχειρηματικό μέτωπο. Η Wall Street άλλωστε βιώνει το δικό της Santa Rally, αν και επισήμως η εικόνα θα συμπληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, την τελευταία του έτους.

Παρόλα αυτά η αμερικανική αγορά έδωσε ένα μήνυμα, ότι οι αγορές δεν είναι one-way και ότι με τον Dow στα ιστορικά υψηλά του, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως αναφέρει και ο Πέτρος Στεριώτης, CEO κυπριακής ΑΕΠΕΥ. Ενόσω το θέμα επιτόκια «χωνεύεται» από τις αγορές, οι traders προεξοφλούν επιθετικές μειώσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες στο κόστος του χρήματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο – μένει να φανεί αν “τρέχουν πιο γρήγορα και από τη σκιά τους”.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil με το -1,24%, ο Ελλάκτωρ με το -1,17% και η Quest με το -1,07% “βαραίνουν” την αγορά, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Εθνική, Σαράντης, Jumbo, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Cenergy, Alpha bank, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Autohellas, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Μυτιληναίος, Λάμδα, Eurobank και Τιτάν, αλλά καμία δεν κινείται με κέρδη άνω του 0,8%. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών