![Hyperloop One: Πάτωσε το φουτουριστικό εγχείρημα για «επανάσταση» στις μεταφορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/1280px-Virgin_Hyperloop_One_XP-1_pod_-_front_view.jpg)
Η Hyperloop One, η εταιρεία που μαγνήτισε την προσοχή του κοινού και των ΜΜΕ με την υπόσχεση των υπόγειων μεταφορών με ταχύτητες αεροπλάνου, εκποιεί τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία της πριν βάλει λουκέτο.
Η αμερικανική Hyperloop One ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να υλοποιήσει το όραμα που είχε παρουσιάσει ένα χρόνο νωρίτερα ο Ίλον Μασκ: Κάψουλες μαγνητικής αιώρησης που θα κινούνται σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου μέσα σε υπόγειες σήραγγες από τις οποίες έχει πρώτα αφαιρεθεί ο αέρας ώστε να περιοριστούν οι τριβές.
Τρένα: Υπερηχητικά, αυτόνομα και ηλεκτρομαγνητικά στο μέλλον
Αρκετές ακόμα εταιρείες ιδρύθηκαν μα κάνουν την ιδέα πραγματικότητα, όμως η Hyperloop One ήταν η πιο γνωστή.
Στη δοκιμαστική σήραγγα μισού χιλιομέτρου που στήθηκε κοντά στο Λας Βέγκας, υπάλληλοι της εταιρείας ταξίδευαν με ταχύτητα 172 χιλιομέτρων την ώρα.
Από την ίδρυσή της η εταιρεία συγκέντρωσε συνολικές επενδύσεις 450 εκατ. δολαρίων, μεταξύ άλλων από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, λόγω του οποίου μετονομάστηκε για ένα διάστημα σε Virgin Hyperloop One.
Ο όμιλος Virgin αποχώρησε όταν η εταιρεία αποφάσισε πέρυσι να εγκαταλείψει την ιδέα της μεταφοράς ανθρώπων και να εστιαστεί στα φορτία.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τεχνικές δυσκολίες, όπως η αδυναμία της κάψουλας να στρίβει.
Η εταιρεία που απασχολούσε πάνω από 200 εργαζομένους έκλεισε τα γραφεία της στο Λος Άντζελες και προσπαθεί τώρα να πουλήσει τη δοκιμαστική πίστα και τον εξοπλισμό της πριν απολύσει και τους τελευταίους υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου, ανέφερε το Bloomberg.
Με την ιδέα του Hyperloop συνεχίζουν πάντως να πειραματίζονται άλλες εταιρείες όπως οι Hardt Hyperloop, Hyperloop Transportation Technologies Inc. και Swisspod Technologies.
Πηγή:in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου