Με κέρδη άρχισαν την τελευταία εβδομάδα του έτους οι αμερικανικοί δείκτες, αν και οι συναλλαγές παρέμειναν πολύ χαμηλά, οι οποίοι διεύρυναν τα ήδη σημαντικά κέρδη του τελευταίου διμήνου, υπό την προοπτική μιας πιο διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,43% στις 37.545 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,42% στις 4.774 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 15.074 μονάδες.

Wall Street: Εν αναμονή του ράλι του Άγιου Βασίλη

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Manchester United σημείωσε κέρδη 3,2%, καθώς ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ θα πληρώσει 33 δολάρια ανά μετοχή για να αποκτήσει το 25% του συλλόγου. Αυτή η προσφορά αποτιμά το σύλλογο σε περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω από τις αρχικές προσδοκίες για 6 δισ. δολάρια.

Επίσης στο +5% και η Intel, αφού η κυβέρνηση του Ισραήλ συμφώνησε να της δώσει επιχορήγηση 3,2 δισ. δολαρίων για ένα νέο εργοστάσιο τσιπ ύψους 25 δισ. δολαρίων που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο νότιο Ισραήλ.

Οι προσδοκίες για τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve συντηρούνται ακόμη στην αμερικανική αγορά, η οποία προσπαθεί να τοποθετηθεί στην προοπτική να υπάρξουν μειώσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Ήδη οι αμερικανικοί δείκτες έχουν καταγράψει ένα σερί οκτώ ανοδικών εβδομάδων, το μεγαλύτερο για τον S&P 500 από τα τέλη του 2017.

Ο S&P 500 απέχει πλέον λιγότερο από 0,5% από τα ιστορικά υψηλά που επιτεύχθηκαν τον Ιανουάριο του 2022. Εάν κλείσει πάνω από αυτό το επίπεδο, τότε θα επιβεβαιώσει ότι ο δείκτης αναφοράς βρίσκεται σε bull market από τότε που έφτασε στο χαμηλό του Οκτωβρίου του 2022.

«Καύσιμα» στην τελευταία άνοδο έδωσαν και τα στοιχεία για τις Προσωπικές Καταναλωτικές Δαπάνες (PCE) την Παρασκευή, τα οποία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται προς τον μέσο ετήσιο στόχο του 2% της Fed. «Κανονικά, αυτά τα στοιχεία δεν υποδηλώνουν τόσο μεγάλη επιβράδυνση του πληθωρισμού, αλλά επειδή οι επενδυτές είναι ολοένα και πιο ανυπόμονοι να δουν τη Fed να μειώνει τα επιτόκιά της, όλες οι μετρήσεις είναι καλές για να δικαιολογήσουν το τέλος της εκστρατείας αυστηροποίησης της πολιτικής της», σχολίασε η Ipek Ozkardeskaya της Swissquote Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street