Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται διαφορετικά σε κάθε γωνία του πλανήτη. Άλλοι παίζουν χιονοπόλεμο και άλλοι κάνουν βουτιές στις παραλίες. Άλλοι στολίζουν δέντρο και άλλοι καράβι. Οι παραδόσεις και τα έθιμα αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, αυτό που παραμένει κοινό είναι ένα. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φίλους και συγγενείς και πολλά πολλά φαγητά.
Politico: Ο Άγιος Βασίλης κρίνει τους ηγέτες του πλανήτη – Για ποιους έχει δώρα
Το τυπικό χριστουγεννιάτικο γεύμα συνήθως διαφέρει ανάλογα με τον προορισμό που βρίσκεστε. Γι’ αυτό τον λόγο, το CNN συγκέντρωσε το πώς γιορτάζουν επτά διαφορετικές χώρες το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανάλογα με τις παραδόσεις τους.
Μάλιστα, ειδικοί στη φιλοξενία από την κάθε χώρα, μοιράστηκαν την άποψή τους για το τι είναι χαρακτηριστικό για τη χώρα τους, καθώς και για τις οικογένειες και τους φίλους τους τα Χριστούγεννα.
Ανάμεσα σε αυτές τις επτά χώρες ήταν και η Ελλάδα, με την διάσημη σεφ, Μαρία Λόη, να περιγράφει τα έθιμα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα.
Οι γαστρονομικές συνήθειες των Ελλήνων
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η Μαρία Λόη λέει πως οι εορτασμοί της χώρας ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων γύρω στις 7 μ.μ.
«Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ειδικό σταρένιο ψωμί που φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Μερικά νοικοκυριά τρώνε επίσης χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μόνη (σ.σ περίπτωση) που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό γιατί το κρέας δεν συνηθίζεται στην κουζίνα μας», είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως οι Έλληνες αφού παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία νωρίς το πρωί την ημέρα των Χριστουγέννων, επιστρέφουν στα σπίτια τους για μία ολοήμερη γιορτή με φαγητό.
«Τα σπιτικά μελομακάρονα έρχονται πρώτα και ακολουθεί η κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα, ακολουθεί ένα ψητό κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα ή παραλλαγές ψητού ή σιγομαγειρεμένου χοιρινού κρέατος. Το κυρίως πιάτο συνοδεύουν σοταρισμένα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένο μαρούλια με κρεμμύδι, τυρί φέτα και ψητές πατάτες λεμονιού».
Σε σχέση με το επιδόρπιο, η Μαρία Λόη είπε πως συνήθως είναι ελαφρύ, όπως ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι. Αναφορικά με το ποτό, η διάσημη σεφ αναφέρει πως οι Έλληνες προτιμούν το κόκκινο κρασί.
Πηγή:in.gr
Latest News
«Λεονάρντο ντα Βίντσι»: Ο Κεν Μπερνς για τον άνθρωπο που είχε το μυαλό όλων των ανθρώπων
«Γνώριζε όλα αυτά τα πράγματα χωρίς μικροσκόπιο ή τηλεσκόπιο αιώνες πριν από εμάς», είπε ο Κεν Μπερνς για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Τέσσερα νέα ντοκυμαντέρ διηγούνται την ιστορία των θρυλικών Beatles
Ο Σαμ Μέντες ετοιμάζεται να μας βάλει στον κόσμο των Beatles, με τέσσερα ντοκιμαντέρ – το καθένα από την οπτική γωνία κάθε «Σκαθαριού».
Ο crypto επενδυτής που πλήρωσε 6 εκατ. για μία μπανάνα σχεδιάζει να την... φάει
Τι σχέση μπορεί να έχει μία μπανάνα με τα κρυπτονομίσματα αλλά και διάσημα έργα τέχνης που βγαίνουν στο σφυρί
Οταν η μπανάνα είναι... έργο τέχνης πωλείται 6,2 εκατ. ευρώ
Στη δημοπρασία... κονταροχτυπήθηκαν επτά ενδιαφερόμενοι αγοραστές
Σπάει ρεκόρ η αξία της μουσικής βιομηχανίας της Βρετανίας
Οι περιοδείες των σούπερ σταρ βοήθησαν την βρετανική μουσική βιομηχανία να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Economist τόσο το Βρετανικό Μουσείο όσο και η βρετανική κυβέρνηση φαίνονται έτοιμοι για συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Sotheby’s: 65,5 εκατ. δολ. για τα «Νούφαρα» του Μονέ
Η πώληση του έργου του Κλοντ Μονέ σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική ισοδυναμεί με μια σημαντική νίκη για τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's
Με... ρυθμούς Snoop Dogg οι επιχειρηματικές συμβουλές στη Μάρθα Στιούαρτ
Ο διάσημος ράπερ έγινε επιχειρηματικός σύμβουλος της Μάρθα Στιούαρτ και της άλλαξε τη ζωή
Μαρία Αντουανέτα: 4,5 εκατ. ευρώ για τα ματωμένα διαμάντια που κόστισαν το κεφάλι της
Η σκοτεινή ιστορία του διαμαντένιου περιδεραίου που κόστισε στην Μαρία Αντουανέτα το κεφάλι της
Πωλήθηκε το «καταραμένο μέγαρο» της Βενετίας «Κα Ντάριο»
Μετά από μακρά προσπάθεια στη Βενετία βρέθηκε αγοραστής για το ιστορικό κτήριο «Κα Ντάριο» που βρίσκεται Μεγάλο Κανάλι