
Η σωστή αξιοποίηση της εξαιρετικά μεγάλης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αποτελεί στόχος του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, όπως ο ανέφερε κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Νεκτάριο Βιδάκη.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην περιουσία των περίπου 20 στρεμμάτων που φιλοξενούν υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα. «Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, άλλες εγκαταλελειμμένες και κάποιες άλλες εκσυγχρονισμένες , αλλά και μια κτιριακή εγκατάσταση η οποία στην ουσία φιλοξενεί ελάχιστες από τις υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, που μπορούν αν αξιοποιηθούν σωστά, να αποτελέσουν ένα κέντρο για όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, με στόχο να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, στο νομό αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη» είπε ο κ. Αυγενάκης.

«Σωτή αξιοποίηση και δουλειά»
Επισήμανε ακόμη ότι αυτή η διασπορά υπηρεσιών δημιουργεί έξοδα και επιπλέον δαπάνες, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει σωστή αξιοποίηση και δουλειά, η οποία ξεκινάει αμέσως».
Ο ΥπΑΑΤ γνωστοποίησε ότι ήδη έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριο Βιδάκη να συγκεντρώσει ό,τι σχέδια υπάρχουν, προκειμένου ταχύτατα να προχωρήσει αφενός μεν ο εκσυγχρονισμός της κτιριακής εγκατάστασης και αφετέρου η έρευνα για τις υπηρεσίες σε επίπεδο νομού και πόλης «και πως αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν σωστά και οργανωμένα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με τις απαραίτητες πιθανόν προσθήκες που μπορεί να υπάρξουν».
Τέλος ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα, έτσι ώστε στο Ηράκλειο να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και των εποπτευόμενων φορέων».


Latest News

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Πώς κινήθηκαν οι τιμές των αυγών στην ΕΕ τον Μάρτιο - Η τρίτη θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στις χώρες που κατέγραψαν μείωση τιμών στα αυγά

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση του έργου για το φράγμα Ασωπού
Η συμπληρωματική σύμβαση για το φράγμα Ασωπού υπεγράφη από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στα 134,64 εκατ. ευρώ η νέα πρόσκληση για τη μεταποίηση – Ποια προϊόντα εντάσσονται
Για δύο μήνες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στην παρέμβαση της ΚΑΠ - Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες