
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, τα δεδομένα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δείχνουν ότι το έτος ήταν περίπου 1,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από την προβιομηχανική γραμμή βάσης, από το 1850 έως το 1900. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές χρειάζονται λιγότερη θερμότητα από ό,τι στο παρελθόν για να διατηρήσουν τα σπίτια τους άνετα, αν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για κλιματισμό.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου Nymex για παράδοση Ιανουαρίου έχουν χάσει 1,94 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ή 43%, στα 2,5340 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες φέτος, σύμφωνα με το Barron’s. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση της τιμής ενός έτους από το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones.
Απειλούνται με κατάρρευση τα ρεύματα του Ατλαντικού – Σε κίνδυνο το κλίμα της Ευρώπης [γράφημα]
Οι μετοχές της εταιρείας εκμετάλλευσης χιονοδρομικού κέντρου Vail Resorts, με έδρα το Κολοράντο, βρίσκονται επίσης υπό πίεση. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 8% το 2023 στα 216,95 δολάρια μετά από πτώση 27% πέρυσι. Αυτή θα ήταν η πρώτη συνεχόμενη ετήσια ποσοστιαία πτώση για τη μετοχή από τη διετία που έληξε το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones.
Στην ανακοίνωση κερδών πρώτου τριμήνου της εταιρείας στις 7 Δεκεμβρίου, η διευθύνουσα σύμβουλος Κίρστεν Λιντς είπε στο Barron’s ότι η πρώιμη σεζόν στο Vail στη λίμνη Tahoe, στα σύνορα μεταξύ Καλιφόρνια και Νεβάδα, ήταν πιο δύσκολη.
Σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο Barron’s, η Vail Resorts ανέφερε ότι ως εταιρεία, η επιχείρηση δεν εξαρτάται από τις συνθήκες σε μια περιοχή. Η Vail διαθέτει επίσης τρία θέρετρα στην Αυστραλία και επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με θέρετρα στην Ευρώπη.
«Όντας μοναδικά συνδεδεμένοι με την ύπαιθρο, παίρνουμε την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον κλάδο μας εξαιρετικά σοβαρά. Η μεταβλητότητα του καιρού ήταν πάντα ένας παράγοντας στη βιομηχανία του σκι, επομένως η προσαρμογή δεν είναι κάτι καινούγιο για εμάς – εργαζόμαστε ενεργά για να μετριάζουμε τις επιπτώσεις στην εμπειρία των επισκεπτών και στην επιχείρησή μας, καθώς και στο περιβάλλον ευρύτερα», ανέφερε η Vail Resorts.
Ο αναλυτής της Truist Securities, Πάτρικ Σόουλς, έχει βαθμολογία Αγοράς (Buy) στη μετοχή Vail με τιμή-στόχο τα 290 δολάρια. Ο Σόουλς έγραψε σε ένα ερευνητικό σημείωμα στις 22 Δεκεμβρίου ότι «από τις 30 Νοεμβρίου, τα δυτικά χιονοδρομικά κέντρα σε όλο το Κολοράντο, τα Cascades και τη Sierra βλέπουν λιγότερο χιόνι σε σχέση με το 2022».
Ο Σόουλς ανέφερε επίσης δεδομένα από την Inntopia, μια ερευνητική πλατφόρμα φιλοξενίας. Η Inntopia ανέφερε ότι οι δυτικοί ορεινοί προορισμοί σημείωσαν μείωση 6% σε ετήσια βάση στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, αποδίδοντας τη διολίσθηση σε ανεπαρκείς χιονοπτώσεις.
Έτσι, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να σημαίνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην φορούν τα χειμωνιάτικα παλτό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εξοικονομούν χρήματα στους λογαριασμούς θέρμανσης, αλλά επίσης μπορεί και να βάζουν τέρμα σε όποιες σκέψεις για οικογενειακές αποδράσεις για σκι.


Latest News
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Η Μελόνι ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον
Η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, προτίθεται να ζητήσει αναθεώρηση των ιδεολογικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Η Ιταλία τα γυρίζει στην... πράσινη συμφωνία - Ζητά αναστολή στη σκιά των δασμών Τραμπ
Τι είπε ο υπουργός Βιομηχανίας στην Ιταλία για την αναστολή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας - Τι προβλέπει για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

Κλιματική κρίση VS καπιταλισμός - Απειλούνται επενδύσεις, δάνεια, ασφαλιστικές εταιρείες
Οι ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα για τη δεκαετία έως το 2023 έφθασαν τα 2 δισ. δολάρια - Συνολικά 400 δισ. δολάρια για το 2024