![Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Κασσελάκη: Καλύτερη ζωή για όλους, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και αξιοπρέπεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/3535.jpg)
Το μήνυμά του για τη νέα χρονιά έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι «το 2023 ήταν μία δύσκολη χρονιά», κυρίως εξαιτίας των πολέμων και για το λόγο αυτό, όπως είπε, «το 2024, το αίτημα για ειρήνη είναι τόσο επιτακτικό όσο ποτέ».
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, και ένας δεύτερος πόλεμος, στη Γάζα, ήδη μετράει χιλιάδες θύματα – παιδιά, γυναίκες, αμάχους», σημείωσε και προσέθεσε πως η ειρήνη δεν θα έρθει με ευχές, αλλά με πράξεις: «με άμεση κατάπαυση του πυρός και με μία βιώσιμη λύση δύο κρατών».
«Για την Ελλάδα, το αυτονόητο είναι το δύσκολο: Μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες. Μια ζωή της αξιοπρέπειας και όχι των market pass»
Όσο για την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε επισήμανε πως το 2023 «ήταν μία χρονιά με πολλή θλίψη. Από το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη και τις τεράστιες πλημμύρες, μέχρι θανάτους πάνω σε καρότσες και έξω από τα γήπεδα».
«Μια ζωή με δημοκρατικούς θεσμούς που δουλεύουν, με ποιοτική υγεία και παιδεία»
«Το αύριο έχασε μια μάχη, αλλά δεν έχασε τη μαχητικότητά του», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, μπροστά μας, «το 2024, έχουμε μια κρίσιμη χρονιά».
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «για την Ελλάδα, το αυτονόητο είναι το δύσκολο: Μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες. Μια ζωή της αξιοπρέπειας και όχι των market pass. Μια ζωή με ισχυρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας και όχι με το δίκαιο του ισχυρότερου. Μια ζωή με δημοκρατικούς θεσμούς που δουλεύουν, με ποιοτική υγεία και παιδεία, με έγνοια για το περιβάλλον και τους πόρους για την κλιματική προσαρμογή. Με αλληλεγγύη. Με ανθρωπιά. Με αλήθεια. Με πείσμα και με δύναμη».
«Για μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού και θα δίνει σε κάθε Έλληνα πολίτη ευκαιρίες και ασφάλεια για να πετύχει», προσέθεσε.
«Σε όλο τον ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε κάθε σημείο του πλανήτη που χτυπάει η καρδιά αυτού του περήφανου έθνους, σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους ανθρώπους σας, εύχομαι το 2024 να είναι η χρονιά που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας», διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.