Διορθωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με το σημαντικό «στοίχημα» να εξακολουθεί να είναι το επίπεδο των 1.300 μονάδων, το οποίο και ταλαιπωρεί την αγορά από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.303,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.144,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,07% στις 1.067,48 μονάδες.

Σε γνωστά ύδατα

Τρίτη εβδομάδα που η αγορά «λιμνάζει» στη ζώνη των 1.280 – 1.300 μονάδων, οι οποίες έχουν συμπέσει και με την εορταστική εποχικότητα, αλλά και την αγοραστική κόπωση που ευλόγως υπάρχουν. Ο γενικός δείκτης όμως παραμένει στο άνω επίπεδο της πλαγιοανοδικής του κίνησης, συντηρώντας τις προσδοκίες για την πορεία του το επόμενο διάστημα, με πρώτο στόχο της 1.350 μονάδες, η διάσπαση του οποίου θα ανοίξει το πεδίο προκειμένου να ξεφύγει από τα υψηλά 9ετίας στα οποία βρίσκεται.

Προφανώς αυτή η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί όπως και η προηγούμενη, με μικρές διακυμάνσεις και trading τίτλων, που να αποτυπώνουν τις αλλαγές στα χαρτοφυλάκια. Από τις 8/1 όμως και μετά η αγορά θα επιστρέψει στην κανονικότητα της, με πρώτο ραντεβού το roadshow στις 25 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, για το οποίο και η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα. Την ίδια ώρα, έχοντας ως κύριους άξονες την επενδυτική βαθμίδα της χώρας αλλά και το επενδυτικό χάσμα μιας δεκαετίας και πλέον, η διοργανώτρια JP Morgan θα επιδιώξει να έχει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες που βλέπουν ευκαιρίες αποτιμήσεων στη Λ. Αθηνών.

Μέχρι τότε, με αφορμή την αρχή ενός νέου έτους, παραδοσιακά προτείνονται διαφόρων ειδών αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, είτε ως προς το μίγμα (ομόλογα-μετοχές-μετρητά) ή και αμιγώς σε ποιότητα τίτλων. Άλλωστε, το ΧΑ μεσο-μακροπρόθεσμα έχει θετική χροιά, καθώς συνυπολογίζονται διάφοροι παράγοντας που θεωρητικά θα ωθήσουν έμμεσα τις αποτιμήσεις πολλών μετοχών σε ανώτερα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι Eurobank, Alpha bank, Jumbo και ΕΥΔΑΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, σημειώνοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Quest, Cenergy, Πειραιώς, Autohellas και ΟΤΕ.

Από την άλλη, ΕΛΧΑ και Aegean σημειώνουν κέρδη 1,79% και 1,58% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Σαράντης, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή ο Ελλάκτωρ και η ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών