Με απώλειες κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς επηρεάστηκαν από την πτώση στην Κίνα, αλλά και στην Ιαπωνία, οι δείκτες της τελευταίας άρχισαν και πάλι τις συναλλαγές μετά από μια εκτεταμένη αργία, κατά την οποία η χώρα έγινε μάρτυρας ενός σεισμού και ενός ατυχήματος με την Japan Airlines.

Οι δείκτες

Ο δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε κατά 0,92% στις 3.347,05 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,06% την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης.

Ο δείκτης αναφοράς της Ιαπωνίας Nikkei 225 έχασε 0,53% για να κλείσει στις 33.288,29 μονάδες, αλλά ο ευρύτερος Topix ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες για να κλείσει κατά 0,52% υψηλότερα στις 2.378,79 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,78% στις 2.587,02 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 0,61% στις 866,25 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,39% για να κλείσει στις 7.494,1 μονάδες.

Ιαπωνία

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας θα εγκρίνει τη χρήση των δεσμευμένων έκτακτων κεφαλαίων της για την κάλυψη των ζημιών από τον σεισμό που έπληξε τη χερσόνησο Noto στην επαρχία Ishikawa την Πρωτοχρονιά, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους πληγέντες.

Το Reuters ανέφερε ότι το ποσό που εξετάζεται στη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης θα είναι πιθανό να είναι διπλάσιο από τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια γιεν (13,95 εκατομμύρια δολάρια) που χρησιμοποιήθηκαν σε παρόμοιες προηγούμενες καταστροφές.

Τα δεσμευμένα κεφάλαια προορίζονται για την κυβέρνηση της Ιαπωνίας προκειμένου να αντιμετωπίσει απροσδόκητες ανάγκες δαπανών και απαιτούν την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου προτού μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, επίσης, η δραστηριότητα των υπηρεσιών συνέχισε να αυξάνεται στην Κίνα τον Δεκέμβριο, με την ξένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της χώρας επίσης να αυξάνεται.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Γενικών Υπηρεσιών της Caixin China αυξήθηκε στο 52,9 τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με 51,5 τον Νοέμβριο, σημειώνοντας άνοδο για 12ο συνεχόμενο μήνα. Η έρευνα σημείωσε επίσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο.

Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα του Χονγκ Κονγκ βελτιώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την S&P Global.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της πόλης αυξήθηκε στο 51,3 τον Δεκέμβριο, υψηλότερα από το 50,1 που παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές