Ανοδικά κινούνται για μία ακόμα ημέρα οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 37 σεντς, ή 0,5%, στα 77,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 50 σεντς, ή 0,7%, στα 72,69 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς, οι οποίοι -όπως όλα δείχνουν- θα κλείσουν υψηλότερα την πρώτη εβδομάδα του έτους, έχουν σχεδόν ανακτήσει όλες τις απώλειες από την Πέμπτη, όταν οι τιμές υποχώρησαν σε μια ασταθή συνεδρίαση λόγω της τεράστιας εβδομαδιαίας αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης και αποστάγματος.

Πού θα «κλειδώσουν» οι τιμές σε πετρέλαιο και αέριο το 2024 – Ο χρησμός της UBS [πίνακες]

Τα πρακτικά της Fed

Ενώ τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed δεν έδωσαν άμεσες ενδείξεις για το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, οι συζητήσεις σηματοδοτούσαν μια αυξανόμενη αίσθηση ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο και αυξανόμενες ανησυχίες για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί για την οικονομία μια «υπερβολικά περιοριστική» νομισματική πολιτική. .

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος δανεισμού των καταναλωτών, γεγονός που μπορεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Επίσης, οι ανησυχίες αναφορικά με τις προμήθειες ενισχύθηκαν εξαιτίας από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις σχεδιάζουν μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στο βορρά και περαιτέρω καταδίωξη των ηγετών της Χαμάς στο νότο, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Χαμάς.

Με στόχο να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης , ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν επρόκειτο να ταξιδέψει την Πέμπτη στη Μέση Ανατολή για μια εβδομάδα διπλωματίας, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities