Να αντισταθεί στο αρνητικό διεθνές κλίμα προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παίζει άμυνα στους πωλητές που διατηρούν προς ώρας ένα ελαφρύ προβάδισμα, ενώ δεν λείπουν και οι ανοδικοί πρωταγωνιστές των ημερών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν σημαντικές στηρίξεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 1.308,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.159,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,54% στις 1.071,73 μονάδες.

Παιχνίδι τίτλων

Η πρώτη εβδομάδα του έτους οδεύει προς θετικό κλείσιμο για την ελληνική αγορά, σε αντίθεση με την γενική σχεδόν εικόνα των ξένων, οι οποίες προσπαθούν να αναπροσαρμοστούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες εκτιμήσεις για τις επόμενες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Παρόλα αυτά, μέρος της διόρθωσης έρχεται ως απόρροια της μεγάλης κίνησης που προηγήθηκε το τελευταίο δίμηνο, την οποία η ελληνική αγορά ακολούθησε αρκετά ήπια, περιορίζοντας σημαντικά την ανάγκη για διορθωτικές εντολές.

Χωρίς να αγνοεί τελείως το διεθνές κλίμα, το ΧΑ δείχνει να βρίσκεται σε μία αυτόνομη πορεία, κατά την οποία επιδίδεται σε trading τίτλων που ανοίγουν νέα κεφάλαια προοπτικών τη νέα χρονιά. Σαφώς και οι αποφάσεις περί επιτοκίων θα επηρεάσουν τις κινήσεις το επόμενο διάστημα, με το κλίμα όμως να παραμένει υπέρ των long, καθώς αναμένονται ισχυροί καταλύτες τις επόμενες εβδομάδες.

Τεχνικά, η ανοδική αντίδραση από τη ζώνη των 1300 μονάδων του Γενικού Δείκτη έχει επιβεβαιώσει, άλλωστε, το θετικό momentum, ενώ στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις που πιέστηκε η αγορά επέδειξε αντοχή. Η εικόνα αυτή έχει ευνοήσει κινήσεις που προς ώρας συγκρατούν το ρίσκο σε χαμηλά επίπεδα, ειδικά σε όσους θέλουν να διαθέσουν μέρος της ρευστότητας τους με μεγαλύτερο ορίζοντα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest υποχωρεί κατά 1,44%, με την Alpha Bank να είναι στο -1,04%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Autohellas και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν με το +1,63% και +1,06% που καταγράφουν, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Cenergy, Jumbo, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι η ΔΕΗ και ο Τιτάνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών