Πίσω στη ζώνη των 1.300 μονάδων πιέζεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους του να διολισθαίνουν και να επηρεάζουν το γενικότερο κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,43% στις 1.305,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.149,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,57% στις 1.071,36 μονάδες.

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Επιστροφή στον «άξονα»

Η αγορά επιστρέφει στα γνώριμα ύδατα των 1.300 μονάδων, όπου εκτός απροόπτου αναμένεται και να κλείσει την εβδομάδα, η οποία είναι θετική. Αυτήν την πρώτη εβδομάδα, αν και βραχύβια, η ποιότητα της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας καθημερινά κρίνεται από τους εγχώριους αναλυτές ως υποδειγματική, τηρουμένων των αναλογιών της εποχικότητας, ενώ παράλληλα, αποτυπώνεται μια διάχυση σε τίτλους, χαρακτηριστικό μιας υγιούς ανοδικής τάσης.

Επίσης, διαγραμματικά, τα άμεσα αντανακλαστικά των αγοραστών στη ζώνη των 1300 μονάδων κρίνονται σημαντικά για δύο λόγους: αφενός επιβεβαιώθηκε το θετικό momentum στη Λεωφόρο Αθηνών, αφετέρου εδόθη καθαρό σημείο εξόδου (κάτω από εκεί) σε βραχυπρόθεσμες θέσεις χάρη στο μειωμένο ρίσκο, αυξάνοντας έτσι την επενδυτική αυτοπεποίθηση όσων ποντάρουν σε ένα January effect.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η εικόνα σήμερα είναι αρνητική, η ανθεκτικότητα του ΧΑ έναντι των διεθνών πιέσεων είναι ένα θετικό μήνυμα για τη συνέχεια. Άλλωστε, η συνέχεια αυτή διαθέτει τους καταλύτες που θα κρατήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον ψηλά, δηλαδή τους εσωτερικούς καταλύτες που χρειάζεται η Λ. Αθηνών προκειμένου να περιηγηθεί στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΠΑΠ, Cenergy, Motor Oil, Jumbo και ΕΥΔΑΠ ηγούνται της πτώσης, με απώλειες άνω του 1%, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Σαράντης, Εθνική, Aegean, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο συνεχίζει την καλή πορεία της, καταγράφοντας κέρδη 1,77%, με τις Τιτάν, Coca Cola, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς να κινούνται ήπια ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών