![Moderna: Εντός στόχων οι πωλήσεις εμβολίων για το 2023](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/moderna-scaled.jpg)
Προκαταρκτικές πωλήσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το 2023, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Moderna, ξεπερνώντας το χαμηλότερο όριο στην πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος, ενώ επανέλαβε τον στόχο της να επιστρέψει στην αύξηση των πωλήσεων το 2025.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής εμβολίων, η μετοχή της σημείωσε άνοδο κατά 1,5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.
Τον Νοέμβριο, η Moderna είχε ανακοινώσει ότι θα προσέγγιζε μόνο το χαμηλότερο όριο της προηγούμενης κλίμακας πρόβλεψής της που κυμαινόταν από 6 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό των προκαταρκτικών πωλήσεων 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια αναβαλλόμενων εσόδων που σχετίζονται με τις προσπάθειες της Moderna με την παγκόσμια συμμαχία εμβολίων GAVI.
Η ζήτηση για εμβόλια κατά της COVID-19 μειώθηκε απότομα από το 2021, όταν έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα τα εμβόλια.
Η Moderna εξακολουθούσε να κερδίζει μερίδιο στην αγορά των ΗΠΑ για την COVID-19 από την ανταγωνίστρια εταιρεία Pfizer αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο 48% το φθινόπωρο του 2023 από μερίδιο 37% το 2022. Όμως οι αδύναμες πωλήσεις του εμβολίου έχουν επιβαρύνει την απόδοση της μετοχής , μειώνοντάς την κατά 45% την περσινή χρονιά.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον στόχο της να ισοσκελίσει τις απώλειές της το 2026 και εκτιμά ότι οι φετινές πωλήσεις εμβολίων κατά της Covid και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) θα αγγίξουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης/COVID το 2024
Οι εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το εμβόλιο της RSV αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η Moderna αναμένει επίσης να ανακοινώσει τα νεώτερα δεδομένα σχετικά με το τελευταίο στάδιο δοκιμών σχετικά με το εμβόλιο της επόμενης γενιάς για την COVID και ένα συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης/COVID το 2024.
Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων σκοπεύει να λάβει ρυθμιστικές εγκρίσεις το 2024 για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, το οποίο δημιούργησε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση και στα τέσσερα στελέχη Α και Β του ιού σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εμβόλια γρίπης σε νεότερες δοκιμές του εμβολίου.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΗΠΑ: Πόσα θα ξοδέψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αγοράσει τεθωρακισμένα Tesla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/cybertruck1-600x400.jpg)
Πόσα θα ξοδέψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αγοράσει τεθωρακισμένα Tesla
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προγραμμάτισε να αγοράσει οχήματα της Tesla μήνες πριν αναλάβει ο Τραμπ
![Ιλον Μασκ: Τελικά υπάρχει λόγος που παίρνει τα παιδιά του σε κάθε επίσημη εμφάνιση – Ποιος είναι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-25.jpg)
Ο Μασκ δεν παίρνει τα παιδιά του σε επίσημες εμφανίσεις (μόνο) επειδή είναι καλός μπαμπάς - Ποιος είναι ο λόγος
Όλοι αναρωτιούνται γιατί ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ παίρνει μαζί του τα παιδιά του σε κάθε επίσημη εμφάνιση – Οι ειδικοί απαντούν
![Σολτς: Πυρά κατά του Βανς μετά την ομιλία στο Μόναχο – «Η ακροδεξιά πρέπει να είναι εκτός πολιτικού ελέγχου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-15T090148Z_489272289_RC2WUCAFNKN1_RTRMADP_5_SECURITY-MUNICH-600x400.jpg)
Πυρά Σολτς κατά Βανς - «Η ακροδεξιά πρέπει να είναι εκτός πολιτικού ελέγχου»
Την πρώτη απάντηση έδωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στον Τζέι Ντι Βανς, μετά τα όσα ανέφερε για την ακροδεξιά στην ομιλία του στο Μόναχο
![Μάριο Ντράγκι: Ξεχάστε τις ΗΠΑ — Η Ευρώπη έχει επιτυχώς επιβάλει δασμούς στον εαυτό της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/antagonistikotita-dragi-600x400.jpg)
Προειδοποίηση Ντράγκι: Ξεχάστε τις ΗΠΑ — Η Ευρώπη έχει επιτυχώς επιβάλει δασμούς στον εαυτό της
Ο Μάριο Ντράγκι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δυο παράγοντες που οδήγησαν την Ευρώπη στη σημερινή δύσκολη θέση
![Nestlé: Ασθενέστερη αύξηση πωλήσεων εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/nestle-new-600x392.png)
Ασθενέστερη αύξηση πωλήσεων εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες για την Nestlé
Η Nestlé βρίσκεται αντιμέτωπη με καταναλωτές που έχουν πληγεί από τον πληθωρισμό και αυξήσεις τιμών σε βασικά γι' αυτή εμπορεύματα
![JPMorgan: Μετά από ρεκόρ κερδών ξεκινάει απολύσεις και προγραμματίζει περισσότερες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/jpmorgan-600x375.jpg)
Μπαράζ απολύσεων ξεκινάει η JPMorgan, παρά τα κέρδη ρεκόρ
Δεν είναι σαφές πόσους από τους περίπου 317.000 υπαλλήλους της σκοπεύει να περικόψει η JPMorgan φέτος
![Καφές – Κακάο: Η μείωση της ζήτησης ανατρέπει την αγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/natural-cocoa-powder-cocoa-beans-and-chocolate-XBHQ4WD-600x450.jpg)
Ανατροπές σε κακάο και καφέ - Πώς θα κινηθούν οι τιμές
Οι αυξημένες τιμές του κακάο και του καφέ οδηγούν σε πτώση της κατανάλωσης, προκαλώντας προβλέψεις για μείωση έως 20% στις τιμές του κακάο και 24% στον καφέ μέχρι το τέλος του 2025
![Hermès: Μια τσάντα μπορεί να τα αλλάξει όλα – Από την Kelly στη Birkin](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/Birkin-600x368.jpeg)
Η τσάντα που απογείωσε τον Hermès - Από την Kelly στη Birkin
Γιατί βασικά οχήματα για την εκτόξευση εσόδων και μετοχών της Hermès, παραμένουν οι πολυπόθητες τσάντες Kelly και Birkin
![Αμυντικές δαπάνες: Πόσα ξοδεύουν Ρωσία και άλλες χώρες της Ευρώπης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/russias-600x375.jpg)
Οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας ξεπέρασαν τις δαπάνες των κρατών της Ευρώπης [γράφημα]
Σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δυναμης (purchasing power parity -PPP) η Ρωσία δαπάνησε 461,6 δισ. δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες έναντι 457 που έκαναν οι χώρες της Ευρώπης
![Γάζα: Σε ποιον τελικά ανήκει; – Ο Τραμπ, η «Ριβιέρα στη Μ. Ανατολή» και η ανάλυση της WSJ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/gaza-beach-600x400.jpg)
Σε ποιον ανήκει τελικά η Γάζα; - Ο Τραμπ, η εξαγγελία για... Ριβιέρα και η ανάλυση της WSJ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως θέλει να ελέγξει τη Γάζα, αλλά δεν είναι καν σαφές σε ποιον ανήκει