
Μια μεγάλη απώλεια μετρά το διεθνές ποδόσφαιρο, καθώς ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο θρυλικός «Κάιζερ» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε επιδεινωθεί και τελικά σήμερα έφυγε από τη ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεκενμπάουερ είχε κάνει δύο επεμβάσεις στην καρδιά του και μία στο ισχίο του, ενώ από το 2019 είχε χάσει την όρασή του από το δεξί του μάτι.
Ένας διαφορετικός αμυντικός
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Μόναχο 1860, από την οποία έφυγε για την Μπάγερν Μονάχου, όπου καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός, θεωρούμενος ως ο κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία.

Με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Δυτικής Γερμανίας και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ κατέκτησε δύο φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας.
Παράλληλα, αγωνίστηκε σε Αμβούργο και Νιου Γιορκ Κόσμος, ενώ διετέλεσε και προπονητής στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, στη Μαρσέιγ και στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ ασχολήθηκε γενικότερα με το γερμανικό ποδόσφαιρο από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Ο Κάιζερ του γερμανικού ποδοσφαίρου είχε αναδειχτεί στις εκλογές του IFFHS ως ο τρίτος καλύτερος του 20ού αιώνα μετά τους Πελέ και Γιόχαν Κρόιφ. Είχε ανέβει στην κορυφή του κόσμου με την εθνική Γερμανίας, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, ενώ κατέκτησε δεκάδες τίτλους στην καριέρα του σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Το 2014 οι αναγνώστες του ESPN τον ψήφισαν ως τον σημαντικότερο αρχηγό στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία.
Πηγή:in.gr


Latest News

Διαταγή Τραμπ για επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε»
Για τουλάχιστον εννιά νεκρούς αμάχους κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας των Χούθι – Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ και προς το Ιράν

Ζελένσκι: Ο Πούτιν λέει ψέματα για την «περίπλοκη εκεχειρία»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Βρετανίας

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δεν βρήκε αποδείξεις για περικύκλωση Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει την παράδοση των Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ, ενώ δεσμεύτηκε ότι, αν το κάνουν, θα τους χαρίσει τη ζωή.

Βρετανία: Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη 26 ηγετών για την Ουκρανία, o Κιρ Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σχοινοβατεί ανάμεσα στον ιστορικό υπερατλαντικό σύμμαχο και το φιλο-ουκρανικό πνεύμα που κυριαρχεί μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Φιντάν: Αν προσφέρουμε στην ασφάλεια της Ευρώπης θα ζητήσουμε ανταλλάγματα
«Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένας τομέας που πρέπει να επανεξετάζεται καθημερινά», είπε ο Χακάν Φιντάν

Τραμπ: Απειλές σε πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αντιπάλους του με φυλάκιση σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Η Βρετανία καλεί σε άσκηση οικονομικής πίεσης στη Ρωσια
Λίγες ώρες πριν απο μια διαδικτυακή σύσκεψη με άλλους ηγέτες ο πρωθυπουργος της Βρετανίας ζητά να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση

«Όχι» της Μόσχας στην προσωρινή κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία
Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν λέει ότι η Μόσχα θέλει μακροπρόθεσμη διευθέτηση λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντά της

Οι απαιτήσεις Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιμένει μια απάντηση από τον Πούτιν για το εάν θα συμφωνήσει σε μια εκεχειρία 30 ημερών για Ρωσία και Ουκρανία