
Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την κατάσταση της οικονομίας αναμένοντας τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,03%, του 2ετούς κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,379%.
Wall Street: Επανήλθαν οι πιέσεις
Οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς προσβλέπουν στα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα και τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Με το βλέμμα στη Fed
Ενώ η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και πόσο συχνά θα γίνονται οι μειώσεις. Η κεντρική τράπεζα στις προβλέψεις τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι αναμένει τρεις μειώσεις, αν και ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν σε περισσότερες.
Η Fed δεν έχει προτείνει χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων και στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου επισημαίνει ότι “η πραγματική πορεία της πολιτικής θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία”.
Οι έμποροι τιμολογούν πιθανότητα 58% για την πρώτη μείωση των επιτοκίων να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να δώσουν νέες ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για τα επιτόκια, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Δεκεμβρίου να ανακοινώνεται την Πέμπτη και να ακολουθεί ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού του μήνα την Παρασκευή. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό των καταναλωτών συνέχισαν να μειώνονται τον Δεκέμβριο, όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Την Τρίτη, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου του Νοεμβρίου, των στοιχείων εισαγωγών και εξαγωγών.


Latest News

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο