Σημαντικά περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες της Wall Street, καθώς εκδηλώθηκαν κάποιες στηρίξεις από τον τεχνολογικό κυρίως κλάδο, παρά τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,42% στις 37.525 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,15% στις 4.756 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 14.857 μονάδες.

UBS: Το καλό, το κακό και το… εναλλακτικό σενάριο για τις αγορές το 2024

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Juniper Networks κατέγραψαν άνοδο πάνω από 22%, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφερουν ότι η HPE θα μπορούσε να ανακοινώσει συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας υλικού δικτύωσης για περίπου 13 δισ. δολάρια μόλις αυτή την εβδομάδα.

Οι στηρίξεις ήρθαν όμως από την Nvidia, η οποία έκλεισε περισσότερο από 3,5% υψηλότερα, φτάνοντας σε νέο υψηλό όλων των εποχών. Η Amazon αυξήθηκε επίσης περισσότερο από 1% μαζί με την Alphabet.

Επίσης, η τιμή της μετοχής της Unity Software σημειώνει άνοδο 2,4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα απολύσει περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού της και οι μετοχές του Netflix υποχωρούν περίπου 2% μετά από υποβάθμιση της σύστασης από τη Citi.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του αμερικανικού Δημοσίου αυξήθηκε περισσότερο από 4 μονάδες βάσης, ξεπερνώντας και πάλι το ψυχολογικό όριο του 4%.

«Η αγορά προσπαθεί πραγματικά να καταλάβει πόσες μειώσεις επιτοκίων θα έχουμε φέτος, αλλά πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερες μετοχές θα δουν ιστορικά υψηλά στο τέλος του 2024», εκτίμησε ο AJ Oden, αναλυτής στην JPMorgan Private Bank. «Και ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι πιστεύουμε ότι ο κλάδος της τεχνολογίας θα έχει μια αρκετά δυνατή χρονιά και αυτό θα προσθέσει κάπως σε αυτόν τον θετικό άνεμο που βλέπουμε στις μετοχές».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων βελτιώθηκε τον Δεκέμβριο, αλλά εξακολουθεί να διατηρείται κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων.

Ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων NFIB αυξήθηκε στις 91,9 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,3 μονάδων, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών του Dow Jones για 90,8 μονάδες. Ενώ ο δείκτης παρουσίασε βελτίωση, αυτό σηματοδότησε τον 24ο συνεχόμενο μήνα κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 98 μονάδων.

Επίσης, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε στα 63,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο, σημειώνοντας πτώση 2,0% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Economic Analysis. Το εμπορικό έλλειμμα ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,9% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα 253,7 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,9% στα 316,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street