![Κυβέρνηση: Νέες προτεραιότητες με εντολές για «ταχύτητα» και «αποτέλεσμα»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/mitsotakis_ypourgiko_symvoulio_xr-768x431-1.jpg)
Σε τροχιά παραγωγής έργου, με την πρόκληση να δίνεται στους πολίτες, χειροπιαστό αποτέλεσμα σε ένα έτος «νέων διεκδικήσεων», όπως είχε πει ο ίδιος, θέτει επισήμως την κυβερνητική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους υπουργούς του για την πρώτη συνεδρίαση του 2024.
Έχοντας αφήσει πίσω του τις μίνι «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα και χωρίς, κατά τα πρωθυπουργικά λεγόμενα, να υπάρχει προσώρας ορίζοντας για «δεύτερο μέρος» στον ανασχηματισμό, το Μαξίμου θέλει να δώσει την εικόνα μιας κυβέρνησης που ξεκινά πιο δυναμικά και έχει πυκνό προγραμματισμό σε κρίσιμους τομείς.
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης άλλωστε έχει θέσει εκ νέου τον πήχη ψηλά μέσα από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, περιγράφοντας τη νέα χρονιά σαν μια κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνησή του θα συγκρουστεί με «ριζωμένες παθογένειες», με την «αδράνεια» και τον «συντεχνιακό ωχαδερφισμό» προκειμένου να θεσμοθετήσει σταδιακά τις προαναγγελθείσες μεταρρυθμίσεις.
Υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη την Τρίτη – Η ατζέντα της συνεδρίασης
Η διπλή εντολή Μητσοτάκη
Εξ ου και ο Πρωθυπουργός, διατηρώντας σταθερό το αφήγημα του «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού», αναμένεται να ζητήσει από τους γαλάζιους απόλυτη προσήλωση στα χρονοδιαγράμματα του κυβερνητικού σχεδιασμού (στα υπουργικά σχέδια δράσης που βρίσκονται ήδη στα χέρια των κυβερνητικών στελεχών, δηλαδή), με αιχμή το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Η διπλή εντολή για «ταχύτητα» και «αποτέλεσμα», όπως λένε πρωθυπουργικοί συνεργάτες, δίνεται εμμέσως με τον προγραμματισμό διπλού Υπουργικού Συμβουλίου μέσα στον Ιανουάριο, αφενός για την κάλυψη εκκρεμοτήτων του 2023, αφετέρου για νομοθετήματα που εντάσσονται στο νέο ετήσιο πλάνο.
Στο πλαίσιο αυτό, η συνεδρίαση αναμένεται να έχει τρία βασικά θέματα, που σε μεγάλο βαθμό αφορούν όλα τη «νομιμότητα» και τον «δημόσιο χώρο».
Συγκεκριμένα θα συζητηθεί η νέα χωροταξική μεταρρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, ενώ, κατά πληροφορίες, αναμένεται επιπλέον από το υπουργείο Οικονομικών και το νέο πλαίσιο για τις παραχωρήσεις/μισθώσεις των αιγιαλών, με φόντο το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας» του περασμένου καλοκαιριού.
Στην ατζέντα θα βρεθεί εκτός απροόπτου και η πρωτοβουλία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.
Ταυτόχρονα επιστρέφουν στα έδρανα οι βουλευτές, με τρεις σημαντικές «μάχες» στα σκαριά: οι νέοι ποινικοί κώδικες, η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου με άμεση ισχύ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου (η διαβούλευση λήγει στις 10 Ιανουαρίου) και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις