
Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της ελληνικής ομάδας στο United Cup.
Η Ελλάδα των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη πέρασε από τη φάση των ομίλων ως πρώτη, αφήνοντας πίσω της τον Καναδά και τη Χιλή, αλλά στα προημιτελικά ηττήθηκε από τη Γερμανία του φορμαρισμένου Αλεξάντερ Ζβέρεφ και της έμπειρης Αντζελίκ Κέρμπερ: Την ομάδα μάλιστα που μετέπειτα κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό την Πολωνία.
Η ελληνική ομάδα με την πορεία που έκανε στο φετινό United Cup κέρδισε 638.875 δολάρια.
Η γαλανόλευκη βρέθηκε στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τις Πολωνία (1.433.325 δολάρια), Γερμανία (1.328.040 δολάρια), Αυστραλία (687.725 δολάρια) και Γαλλία (682.425 δολάρια). Πάνω από τις ΗΠΑ (616.050 δολάρια) και Σερβία (441.450 δολάρια).
Τα περισσότερα χρήματα από την ελληνική ομάδα κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία με τις νίκες που πέτυχε έβγαλε 351.150 δολάρια, με την 28χρονη τενίστρια να βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τις Ιγκα Σβίατεκ (775.225 δολάρια) και Καρολίν Γκαρσία (384.375 δολάρια). Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνίδα τενίστρια ήταν εξαιρετική και πέτυχε τρεις νίκες απέναντι σε Ντανιέλ Σέγκουελ, Λέιλα Φερνάτνες και Αντζελίκ Κέρμπερ.
Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε 213.325 δολάρια, με τον 25χρονο τενίστα να βρίσκεται στην 7η θέση. Τα περισσότερα χρήματα από τους άνδρες έβγαλε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 739.185 δολάρια, ενώ ακολούθησαν οι Χούμπερτ Χουρκάτς και Κάσπερ Ρουντ με 385.900 και 358.350 δολάρια αντίστοιχα. Ο Ελληνας τενίστας έδωσε δύο παιχνίδια. Στο πρώτο νίκησε τον Στίβεν Ντίαζ με 2-0, ενώ στο δεύτερο ηττήθηκε από τον Ζβέρεφ με 2-0.
Συνολικά η φετινή διοργάνωση μοίρασε 9.001.240 δολάρια στις ομάδες που συμμετείχαν. Από αυτά, τα 4.642.370 δόθηκαν στους άνδρες και τα 4.358.870 στις γυναίκες.
Αναλυτικά τα ποσά ανά ομάδα και αθλητή/αθλήτρια:


Latest News

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Εμμανουήλ Καραλής
Ο «Μανόλο» συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Ολλανδία

100 χρόνια Ολυμπιακός- Ο χρυσός αιώνας του «Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα επικό τριήμερο εκδηλώσεων

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Έκθεση UEFA: Τα υψηλότερα μισθολόγια, οι πλουσιότερες ομάδες και τα κέρδη από το Champions League
Στην έκθεση της UEFA για τα μισθολόγια αποκαλύπτεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η τεράστια διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών συλλόγων

Συνεργασία adidas – ΠΑΕ Ολυμπιακός: Συλλεκτική επετειακή εμφάνιση για τα 100 χρόνια της ομάδας
Εμπνευσμένη από την πορεία της ομάδας και τις χαρακτηριστικές ερυθρόλευκες εντός έδρας εμφανίσεις της

Financial Fair Play: Το ελάχιστο μπάτζετ και το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε παίκτη
Η Euroleague παρουσίασε τους νέους κανονισμούς για το Financial Fair Play, που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από τη σεζόν 2025-26.

ΔΕΗ: Επίσημος χορηγός της Euroleague μέχρι το 2027
ΔΕΗ και Euroleague Basketball ανακοινώνουν πολυετή συνεργασία

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Σέιμπεν Λι – Τι χρήματα θα πάρει για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα τον Σέιμπεν Λι που θα καλύψει το κενό του Τόμας Γουόκαπ – Ποια είναι τα χρήματα που θα πάρει ο Αμερικανός γκαρντ στο λιμάνι.

Ζημιές 70 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ
Παρά την αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 25 εκατομμύρια – Υψηλό το κόστος του ρόστερ της Λίβερπουλ, ρεκόρ επιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.