
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η Wall Street βρήκε κάποιες στηρίξεις προκειμένου να διαχειριστεί τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve, ενόψει και των στοιχείων για τον πληθωρισμό, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,45% στις 37.695 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 4.783 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 14.969 μονάδες.
Δύσκολα θα βγει από το τούνελ της στασιμότητας η ευρωζώνη το 2024 – Τι βλέπει η UBS
Στο επίκεντρο σήμερα ήταν ο κλάδος που συνδέεται με τα κρυπτονομίσματα, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες με το ψευδές μήνυμα έγκρισης ενός ETF για το bitcoin από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Ο λογαριασμός X της SEC παραβιάστηκε και μια ψεύτικη ανάρτηση που ισχυριζόταν ότι η υπηρεσία είχε ανάψει πράσινο φως για τα προϊόντα τροφοδότησε μια σύντομη άνοδο στην τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο. Έχει επίσης προκαλέσει έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ για το πώς παραβιάζεται ένας λογαριασμός κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην κύρια ρυθμιστική αρχή της Wall Street.
Στη σκιά αυτών των γεγονότων, οι Coinbase και η Marathon Digital υποχώρησαν περισσότερο από 1%, αντίστοιχα.
Από την άλλη, η Intuitive Surgical και η Lennar κέρδισαν περισσότερο από 10% και 3%, αντίστοιχα. Η Intuitive αύξησε τις προοπτικές ανάπτυξης της για το οικονομικό έτος 2024, ενώ και η Lennar ανακοίνωσε αύξηση στο ετήσιο μέρισμά της.
«Είμαστε σε αυτή την κατάσταση ηρεμίας πριν από την μεγάλη κίνηση», δήλωσε ο Phillip Colmar, διευθύνων εταίρος και παγκόσμιος στρατηγός της MRB Partners, σημειώνοντας ότι η δραστηριότητα της αγοράς είναι αρκετά σιωπηλή, δεδομένων των σχεδιαζόμενων μειώσεων των επιτοκίων της Federal Reserve που έχει αποτιμήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Στο μεταξύ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη, καθώς η Wall Street αναζητά ενδείξεις σχετικά με το πότε η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 64%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch. Πάντως, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.
Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αύξηση 9,9% το επταήμερο που έληξε στις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια 30 ετών από το 6,76% της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο 6,81%.


Latest News

Αρνητικά και με έντονη μεταβλητότητα η Wall Street
Στο επίκεντρο σήμερα είναι και ο τραπεζικός κλάδος, καθώς άρχισε να ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Βουτιά 1000 μονάδων του Dow, χάθηκε ένα τμήμα του ιστορικού ράλι της Τετάρτης
Οι απώλειες στη Wall Street επιταχύνθηκαν αφού ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο σωρευτικός δασμολογικός συντελεστής στην Κίνα θα ανέλθει στο 145%

H Wall Street «χρεώνει» σε Ντίμον και Άκμαν τη μεταστροφή Τραμπ
Όταν ο Τραμπ άλλαξε ξαφνικά πορεία χθες, η Wall Street μεταπήδησε από την ελεύθερη πτώση στην εκτόξευση - ακόμη και αν λίγοι πίστευαν ότι αυτό θα έχει διάρκεια

Νέα βουτιά στη Wall Street, βαθαίνουν οι ανησυχίες για ύφεση
Στο επίκεντρο των πιέσεων στη Wall Street είναι οι Apple και Tesla, οι οποίες υποχωρούν περισσότερο από 7% και 11% αντίστοιχα, με πολλά χαρτοφυλάκια να παίρνουν μέρος των χθεσινών εντυπωσιακών κερδών

Διορθώνει μετά το ιστορικό ράλι η Wall Street
Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 1,92% στις 39.829 μονάδες

Ο Τραμπ «παγώνει» τους δασμούς και η Wall Street εκτοξεύεται - Σε ιστορικά υψηλά οι δείκτες
Ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδό του από τον Μάρτιο του 2020, ο Nasdaq Composite είχε τη δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση όλων των εποχών ενώ ο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2008

Πάγωσε τους δασμούς ο Τραμπ… πρωτοφανές το ράλι στη Wall Street
Η Apple σημειώνει άνοδο 7%, η Nvidia κερδίζει 10% και η Walmart ενισχύεται κατά 9%

Άμυνες στην αβεβαιότητα βγάζει η Wall Street, ανησυχία για τα ομόλογα
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης

Βουτιά 350 μονάδων ο Dow, τρίτη σερί αναταραχή στη Wall Street λόγω δασμών Τραμπ
Στη Wall Street σήμερα ο Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια διακύμανση στην ιστορία του

«Είναι τρέλα!» - Τα 15 λεπτά που συγκλόνισαν τα χρηματιστήρια
Πώς τα fake news άλλαξαν σε μία στιγμή το κλίμα στη Wall Street