Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να αφομοιώσει τα επίπεδα που είχε να δει από τον Αύγουστο και να δώσει ανάσες σε πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρήσουν σε μερική κατοχύρωση κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 1.339,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.239,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,09% στις 1.118,45 μονάδες.

Καλή εκκίνηση, ανάγκη για στάσεις

Το 2024 έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εγχώρια αγορά, κόντρα μάλιστα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, καθώς οι περισσότερες αγορές προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα των Κεντρικών Τραπεζών. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον η ελληνική αγορά έχει καταγράψει μόλις μία πτωτική συνεδρίαση από την αρχή του έτους, με τις διορθωτικές κινήσεις που παρατηρούνται σήμερα να έρχονται ως φυσική συνέχεια της αναρρίχησης σε υψηλά πέντε μηνών.

Η «στάση» της αγοράς δεν δείχνει να απειλεί τα κεκτημένα. Άλλωστε, το εύρος και η ποιότητα των ανοδικών συνεδριάσεων των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι η αγορά βρίσκεται σε μια φάση της bull market με πολύ καλά χαρακτηριστικά, η οποία άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο από τις 1.105 μονάδες.  Ο πρώτος στόχος για τον Γενικό Δείκτη είναι εκτός από τις 1.350 μονάδες και οι 1365 μονάδες.

Στο επίκεντρο σαφώς είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος επιτάχυνε χτες και την άνοδο της αγοράς, η οποία είχε τροφοδοτηθεί από συγκεκριμένους τίτλους τις πρώτες συνεδριάσεις του έτους. Ο κλαδικός των τραπεζών όμως σήμερα δοκιμάζει τον πρώτο στόχο των 1.120 μονάδων, ο οποίος ανοίγει διαγραμματικά το δρόμο για νέα υψηλά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα λειτουργούν αντισταθμιστικά στο -2,99% των Ελληνικών Πετρελαίων (λόγω αποκοπής μερίσματος), καθώς σημειώνουν κέρδη 1,64% και 1,31% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Σαράντης, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Eurobank, Alpha bank, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Aegean, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Cenergy, Coca Cola, ΟΤΕ, Λάμδα, Quest, Autohellas και Motor Oil, αλλά χωρίς καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών