![ΣΕΚ: Οι χαμηλές τιμές γάλακτος δυσκολεύουν την επιβίωση των κτηνοτρόφων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/ot_kthnotrofos1-1.jpg)
Να σταματήσει ο εκβιασμός από τις γαλακτοβιομηχανίες μέσω των τιμών γάλακτος και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στις συναλλαγές τους με τους κτηνοτρόφους, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), τονίζοντας ότι «για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που μας συνθλίβει».
«Η τεράστια μείωση των επιδοτήσεων, η ολέθρια πτώση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα μεταλλάσσει την επιβίωσή μας σε ανυπέρβλητη πρόκληση. Η αλλαγή επαγγέλματος γίνεται ρουτίνα για πολλούς από εμάς και μοιάζει μη αναστρέψιμη, ενώ η πλημμυρίδα νοθειών με αγελαδινό γάλα στο εθνικό μας προϊόν, καταδεικνύει την αποτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους», επισημαίνει ο ΣΕΚ.
Κτηνοτρόφοι: Να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων νοθεύουν τη φέτα
Παράλληλα, καταγγέλλει την «εμφανή αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, που αφήνει το πεδίο ελεύθερο για ανεξέλεγκτες νοθείες, όπου σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες κυρώσεις των εγκληματιών που νοθεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα, οδηγούν το καλύτερο τυρί στον κόσμο σε υποβάθμιση ποιότητας και τιμών, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τον κίνδυνο προστασίας του ΠΟΠ στο συγκεκριμένο προϊόν το οποίο απειλείται πολλά χρόνια τώρα από άλλες χώρες».
Ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών
Καλεί δε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεση δράση, ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθώντας αυστηρές και πραγματικές κυρώσεις για όσους υποκύπτουν στη διαδικασία των νοθειών: «Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες βιομηχανίες έχουν βρεθεί με νοθείες, όπου σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες κυρώσεις, τους δίνουν περιθώριο να συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος των άλλων επιχειρήσεων δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό», τονίζει.
Ο ΣΕΚ ζητά επίσης άμεση ενεργοποίηση του πιλοτικού προγράμματος «ΑΡΤΕΜΙΣ 2» για όλη τη χώρα, και καλεί το ΥπΑΑΤ να αναθεωρήσει την ΚΑΠ, ξεκινώντας διαβουλεύσεις με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες άμεσα, ώστε «μαζί να διαμορφώσουμε την ΚΑΠ βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής και όχι συγκεκριμένων λόμπι. Μόνον έτσι μπορούμε να σταθούμε αντιμέτωποι με αυτήν την κρίση και να διαφυλάξουμε τον τομέα μας και την εγχώρια παραγωγή.
Ενωμένοι για την επιβίωσή μας και την προστασία της ελληνικής γεωργίας, καλούμε όλους σας να σταθούμε αντιμέτωποι με την παραβατικότητα και να δράσουμε άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση οι μηχανές των τρακτέρ δεν αργούν να ζεσταθούν».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΕΕ: Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_georgos_PROIONTA-1-600x352.png)
Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» - Οι κατηγορίες που θα βραβευθούν
![Αγρότες: Εν αναμονή της συνάντησης με τους υπουργούς – Παραταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.thessalia.mploka3-600x400.jpg)
Εν αναμονή οι αγρότες για τη συνάντηση με τους υπουργούς – Παραταγμένα τα τρακτέρ
Ενισχύονται και δυναμώνουν τα μπλόκα σε κομβικά σημεία - Καθημερινές οι αγωνιστικές δράσεις για τους αγρότες
![Μεσογειακή διατροφή: Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό και θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/elaiolado_0606-600x391.jpg)
Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής
«Η Μεσογειακή Διατροφή ζει και σώζει ζωές!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4 Ε)
![LEADER: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiaras.oreina-600x391.jpeg)
Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου το πρόγραμμα Leader
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «34ου Συνέδριου Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER»
![Κτηνίατροι δημοσίου: Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία – Τι ζητούν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vet_2009-600x391.jpg)
Απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων του δημοσίου - Τι ζητούν
Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που προβάλουν οι κτηνίατροι δημοσίου εκφράζουν παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα
![Έβρος: Ποια μέτρα ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/rsiaras.ebros_-600x450.jpg)
Ποια μέτρα ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας
Τι ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις από τις ζωονόσους, τις ζωοτροφές, το μέτρο για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου
![ΕΘΕΑΣ: Ενίσχυση της μοριοδότησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών για επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/metapoiisi_1705-600x391.jpg)
Ενίσχυση της μοριοδότησης των Συνεταιρισμών για επενδύσεις, ζητά η ΕΘΕΑΣ
Κρίσιμη για την οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της υπαίθρου οι επενδύσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τονίζει η ΕΘΕΑΣ
![Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.poreia.trakter2-1-600x400.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση των αγροτών με υπουργούς - Τι θα ζητήσουν
Ποια αιτήματα θα προτάξουν οι αγρότες στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς - Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις
![ΕΕ: Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_wines-600x352.png)
Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ
Να αξιοποιηθεί κάθε νομοθετική ευκαιρία στην ΕΕ για να επιταχυνθεί η διάσωση των αμπελώνων, ζητά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για το κρασί
![Αγροτικά προϊόντα: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ladi_elies_feta_apples_kiwi-600x352.png)
Από το χωράφι στο ράφι - Εφτά φορές πάνω οι τιμές σε αγροτικά προϊόντα [γραφήματα]
Αγρότες και κτηνοτρόφοι μιλούν στον ΟΤ για τη διαφορά των τιμών σε κρέας, γάλα και φρούτα - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν