Με ωριμότητα, το ταμπλό συντήρησε τις δυνάμεις του. Η CENER προστέθηκε στη λίστα των μετοχών που καταγράφουν νέα πολυετή ή ιστορικά υψηλά

Η συνεδρίαση της Τετάρτης κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις από τις περισσότερες εισηγμένες.

Οι 13 εναλλαγές προσήμου του Γενικού Δείκτη επιβεβαιώνουν την απροθυμία για ανάληψη επιπλεόν ρίσκου, με τους αγοραστές να αναχαιτίστηκαν στα επίπεδα των 1345 μονάδων.

Ο στόχος για τις 1365 παραμένει ανοιχτός, ενώ όλα φαίνεται να κριθούν στις αυριανές ανακοινώσεις για τα δεδομένα πληθωρισμού των ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος).

Οι διεθνείς αγορές τηρούν επιφυλακτική στάση για το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να επιταχυνθεί λόγω των εξελίξεων στην Ερυθρά Θάλασσα, χω΄ρις όμως να υπερισχύει κάποιο σενάριο.

Τουλάχιστον οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ κινούνται αδύναμα, δεν επιδεικνύουν σημάδια σοβαρής ανησυχίας.

Η ίδια εικόνα και στις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς (ενδεικτικά) να παραμένει στη ζώνη του 4%.

Σε αυτό το μοτίβο, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται πιο επιθετικά, προεξοφλώντας θετική έκβαση. Μεταξύ των πρωταγωνσιτών, η ΔΕΗ συνέχισε ασταμάτητη. Η CENER έγραψε επάξια νέα ιστορικά υψηλά, με πολλές ακόμα να έχουν δει νωρίτερα τις δικές τους κορυφές, ή έστω να παραμένουν πέρι αυτών.

Τουλάχιστον 20 ακόμα μετοχές έχουν σημειώσει πολυετή υψηλά το τελευταιο διάστημα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει ζωντανή.

Η κλαδική ανάλυση δεν αλλάζει, παραμένοντας οι κλάδοι τραπεζών, πληροφορικής-τεχνολογίας, κατασκευών-υποδομών και ενέργειας-ΑΠΕ οι πλέον ενδιαφέροντες.

Η παρούσα συγκυρία θέλει υπομονή, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που “προσπαθούν” να μην πιστέψουν ανοδική συνέχιση με το -λανθασμένο επί τη βάση- επιχείρημα της υψηλής αποτίμησης πολλών μετοχών.

Συνήθως, όσο πιο δύσκολα βγαίνουν αγοραστές (ή όσο πιο εύκολα σορτάρουν) σε μια ανοδική αγορά, τόσο ανατροφοδοτείται η ισχύοσα τάση.

Και με δεδομένη την υψηλή πιθανότητα οι εισηγμένες να παραδώσουν ισχυρά ετήσια αποτελέσματα (2023), αναμένεται ένα καυτό α’ τρίμηνο στο ταμπλό.

Latest News