
Αύριο Δευτέρα έρχεται συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, όπως δήλωσε η υπ. Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ.
Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.
Η Ν. Κεραμέως παρουσίασε αναλυτικά την διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη.
Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο
Με κωδικούς taxis
Το αίτημα για επιστολική ψήφο θα γίνεται στην πλατφόρμα μόνο με τους κωδικούς Taxis του ψηφοφόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του και θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του φακέλου, μέχρι αυτός να φτάσει στα χέρια του σφραγισμένη.
Ο φάκελος, σύμφωνα με την υπουργό, πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα Σάββατο 8 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.
Ερχονται 16.500 νέες προσλήψεις
Η υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα υπουργεία.
Η απόφαση ελήφθη με προτεραιότητα στην Υγεία, όπου θα γίνουν 6.500 μόνιμοι διορισμοί.
Επίσης, έμφαση δόθηκε στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών – προσλήψεις σε αντίστοιχες ειδικότητες– και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό.


Latest News

H Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Hellenic Train
Εκτός από την επίθεση στην Hellenic Train, η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή στο υπουργείο Εργασίας

Κοντά στην ταυτοποίηση ενός εκ των φερόμενων δραστών της έκρηξης στη Hellenic Train η Αντιτρομοκρατική
Η αναζήτηση, ενός άνδρα με σακίδιο, που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της έκρηξης στα γραφεία της Hellenic Τrain, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της αστυνομίας.

Η Γαλλία αυστηροποιεί την απαγόρευση χρήσης smartphones στα σχολεία
Έκθεση επιστημόνων στη Γαλλία υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν smartphones μέχρι τα 13 τους και ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα social media μέχρι τα 18 τους

Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή

Ουκρανία: Πάνω από 21 νεκροί και 20 τραυματίες από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα
«Η Ρωσία σκοτώνει αμάχους» έγραψε ο επιτελάρχης του Ζελένσκι

Greek Homes: Still a Dream, but Getting Harder to Reach
Owning a home is a dream for many Greeks, but it's becoming increasingly difficult to achieve.

Κ. Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για το ότι ο πρόεδρος Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση για «win-win» συμφωνία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της αγορά

Ισραήλ: Βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα – Τρεις ασθενείς νεκροί
Το Ισραήλ «σκοπίμως κατέστρεψε 34 νοσοκομεία για να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα», λέει η Χαμάς

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και βροχές
Ο καιρός θα σημειώσει νέα άνοδο από Δευτέρα

Πώς επηρεάστηκαν τα επενδυτικά καταφύγια από τη διεθνή οικονομική αναταραχή
Η άναρχη και συνάμα επικίνδυνη χάραξη της δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ προκαλεί έντονη νευρικότητα στους επενδυτές. Κι εκείνοι, ενστικτωδώς αναζητούν χαμηλότερη μεταβλητότητα.