
Η Κίνα πρέπει να εμπλακεί στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε κορυφαίος εκπρόσωπος της Ουκρανίας μετά από διπλωματική συνάντηση υψηλού επιπέδου ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελβετία.
Ο επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου της Ουκρανίας, Άντριι Γιέρμακ, δήλωσε την Κυριακή ότι είναι σημαντικό να βρίσκεται στο τραπέζι η σύμμαχος της Ρωσίας, η Κίνα, καθώς το Κίεβο προσπαθεί να εντείνει τις συναντήσεις και τις επαφές του για μια φόρμουλα ειρήνευσης από τον πόλεμο που τον άλλο μήνα θα κλείσει τρία χρόνια.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κιανγκ θα ηγηθεί αντιπροσωπείας στο Νταβός αυτή την εβδομάδα. Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμρι Ζελένσκι θα συναντούσε τον Λι, ο Γιέρμακ απάντησε σε συνέντευξη Τύπου «θα δούμε», προσθέτοντας ότι δεν είχε εικόνα για την τελική ατζέντα του Ουκρανού προέδρου.
Ουκρανία: Σενάρια για ρήξη μεταξύ του Ζελένσκι και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων
Ο Ζελένσκι πρόκειται να φτάσει στη Βέρνη της Ελβετίας τη Δευτέρα για να συναντήσει την πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Βιόλα Αμχερντ.
Ο ομοσπονδιακός σύμβουλος Ιγκνάσιο Κασίς, ο οποίος παρευρέθηκε στις συζητήσεις της Κυριακής, δήλωσε σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο».
«Η Κίνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε με την Κίνα σε αυτό», είπε ο Κασίς, προσθέτοντας ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία δεν ήταν πρόθυμες να κάνουν παραχωρήσεις.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.
Ο Κασίς είπε ότι χώρες που είχαν διάλογο με τη Ρωσία, όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, συμμετείχαν στις συζητήσεις του Νταβός και θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.
Ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας εξέφρασαν κατηγορηματική υποστήριξη υπέρ του Κιέβου και των ειρηνευτικών σχεδίων του, καλώντας τα κράτη του παγκόσμιου Νότου να καταστήσουν σαφές στη Ρωσία τη σημασία του σεβασμού του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των βασικών αρχών του προς το συμφέρον της παγκόσμιας ασφάλειας .


Latest News

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Γεραπετρίτης: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
«Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ πρωτοφανών κρίσεων. Κρίσεων πολεμικών, κρίσεων ανθρωπιστικών, κρίσεων κλιματικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί τη Μεγάλη Τρίτη
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνει αύριο ο κλάδος – Μήλον της Έριδος η ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες