![Μητσοτάκης: Επισκέπτεται τρεις ηπείρους σε 60 ημέρες με ατζέντα τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/mitsotakis.png)
Tην πρώτη φάση 60 ημερών ενός νέου κύκλου διεθνούς δραστηριότητας ανοίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επαφές σε τουλάχιστον επτά πόλεις επί ευρωπαϊκού, αμερικανικού και ασιατικού εδάφους μέχρι τον Μάρτιο.
Μετά την Ελβετία (Νταβός) για την οποία αναχωρεί ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης, ο «επιθετικός» σχεδιασμός, όπως τον ζήτησε από το επιτελείο του ενόψει ευρωεκλογών, στοχεύει στην ανάδειξη ότι η Ελλάδα «είναι παρούσα» στα κέντρα διαμόρφωσης των αποφάσεων.
Μητσοτάκης: Θα τα βάλουμε με το τέρας της ακρίβειας – Δεν θα ανεχθώ τον πληθωρισμό της απληστίας
Νέα Υόρκη και Τζέιμι Ντίμον
Ο ίδιος προανήγγειλε (ΕΡΤ) την επίσκεψη στις ΗΠΑ, αφενός για επενδυτικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη (24 Ιανουαρίου) ώστε «να παρουσιάσουμε στους αμερικανούς επενδυτές την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε σημαντικές θετικές εξελίξεις» αφετέρου για επαφή με τους ομογενείς στο Σικάγο (25 Ιανουαρίου) προκειμένου να προωθηθεί «ένα πάγιο αίτημα του παγκόσμιου ελληνισμού», δηλαδή η επιστολική ψήφος. Ο Μητσοτάκης μεταξύ άλλων θα συζητήσει με τον επικεφαλής της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον ενώ σχεδιάζει ομιλία στο Columbia.
Η τριπλή ατζέντα
Τα εθνικά θέματα, η οικονομία και οι ευρωεκλογές είναι η τριπλή ατζέντα του Μητσοτάκη στο επόμενο διάστημα και βάσει αυτής οριστικοποιούνται επαφές του με γεωπολιτικές, οικονομικές και… εκλογικές διαστάσεις για τις οποίες ενεργοποιούνται ταυτόχρονα υπουργοί, υφυπουργοί και κομματικά στελέχη. Κομβική για τις διεκδικήσεις της Αθήνας σε ό,τι αφορά τους πόρους για το Μεταναστευτικό και για το κλίμα θα είναι η έκτακτη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων στις Βρυξέλλες (1 Φεβρουαρίου), ενώ πιθανότατα ο Μητσοτάκης θα βρεθεί αργότερα στη διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο με θέματα αιχμής τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Ινδία
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για επίσκεψη στο Νέο Δελχί και επίσημη συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι (21 Φεβρουαρίου). Την ίδια μέρα ξεκινά μεγάλο φόρουμ της Ινδίας, για το οποίο οργανώνεται ισχυρή, πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή. Η Αθήνα πέραν της θωράκισης δεσμών με παραδοσιακούς συμμάχους της επιδιώκει δεσμούς με περισσότερους «παίκτες».
Ν. Κορέα – Καναδάς
Σε ό,τι αφορά την Ασία, Αθήνα και Νέο Δελχί στοχεύουν σε διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου ενώ μένει να φανεί εάν θα προχωρήσει μια επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σεούλ (ο ηγέτης της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ είχε βρεθεί στην Αθήνα και αναμένεται και στο Νταβός) με την Αθήνα να προσδοκά στενή συνεργασία πρωτίστως στη ναυτιλία. Προτού εκκινήσει η προεκλογική περίοδος θα ταξιδέψει (εντός Μαρτίου) στον Καναδά για συνάντηση με τον ομόλογό του Τζαστίν Τριντό και ομογενείς. Στο μεταξύ, το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα δρομολογείται αργότερα την άνοιξη, με τους ηγέτες παρόντες και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις