
Οι αντάρτες Χούθι θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και δεν θα πτοηθούν από τα αμερικανικά πλήγματα κατά της οργάνωσης. Αυτό διαμήνυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος χαρακτήρισε τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη «πράξη ηλιθιότητας», και ξεκαθάρισε ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν να στοχεύουν πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ και πηγαίνουν στα λιμάνια του.
«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ερυθρά Θάλασσα θα βλάψει όλη τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα, ακόμη και τα πλοία που δεν πηγαίνουν στην Παλαιστίνη, ακόμη και τα πλοία που δεν είναι ισραηλινά, ακόμη και τα πλοία που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, επειδή η θάλασσα έχει γίνει αρένα μαχών, πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.
Ποιοι ειναι οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη;
Προειδοποιήσεις από Βρετανία
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε τονίσει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να χτυπήσει ξανά στόχους των Χούθι στην Υεμένη εάν η ανταρτική οργάνωση συνεχίσει να επιτίθεται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι μαχητές που συνδέονται με το Ιράν θα μπορούσαν να αναγκάσουν να αυξήσουν τις επιθέσεις της Βρετανίας σε στόχους τους στο Ιράν, εάν εμποδίσουν εκ νέου τη διέλευση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην πολυσύχναστη θαλάσσια εμπορική οδό.
Νέα πλήγματα από ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έπληξαν μία ακόμα τοποθεσία στην Υεμένη νωρίς το Σάββατο, αφού οι Χούθι ορκίστηκαν εκδίκηση για τη βομβαρδιστική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί και η RAF μια μέρα νωρίτερα.
Γράφοντας στην Sunday Telegraph, ο Κάμερον σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα» στους Χούθι ότι «είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε» τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα.
Και άφησε να εννοηθεί ότι η Βρετανία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κοινές επιθέσεις με τις ΗΠΑ ώστε να πλήξουν ξανά τους σιίτες αντάρτες εάν συνεχίσουν να στοχοποιούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Θα συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Και, το κρίσιμο, θα είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα λόγια με πράξεις», πρόσθεσε ο Κάμερον.


Latest News

Capital Clean Energy Carriers: Καθέλκυση του μεγαλύτερου στην ιστορία πλοίου μεταφοράς υγρού διοξειδίου του άνθρακα
Κατασκευάζεται από τα Κορεάτικα ναυπηγεία HD Hyundai Mipo και διαθέτει χωρητικότητα 22.000 κ.μ.

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Πώς θα κινηθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά φέτος – Τι θα γίνει με τα ταχύπλοα
«Υπάρχει κυβερνητική δέσμευση να μην αυξηθούν οι τιμές στα συμβατικά πλοία, ενώ στα ταχύπλοα ενδέχεται να μειωθούν» σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Τραμπ: Εντολή στις υπηρεσίες να σχεδιάσουν τη Ναυτική Αναγέννηση των ΗΠΑ
Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κυριαρχίας της Κίνας στη ναυτιλία των ωκεανών

Το στοίχημα Κικίλια για μείωση των τιμών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να καταγράψουν τις τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για όλες τις γραμμές και όλα τα πλοία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Θετικά και αρνητικά σημεία στην απόφαση του ΙΜΟ για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστώ, Μελίνα Τραυλού μιλάει για άδικη μεταχείριση του LNG που υπονομεύει τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί

Οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τις ανθρακούχες εκπομπές
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από ψηφοφορία, ένα γεγονός σπάνιο στον ΙΜΟ όπου πάντα επιδιώκεται η ομοφωνία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: +100 υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί και φέτος +100 Υποτροφίες, καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία «Αριστεία»

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Β. Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για οριζόντιο τρόπο συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών