![Eurogroup: Παρουσία του ΔΝΤ το συμβούλιο της Δευτέρας – Η ατζέντα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/EEV_071122_EUROGROUP-7.jpg)
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να συμμετάσχει αύριο Δευτέρα στο Eurogroup.
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης υπηρεσιακής επίσκεψής του. Η επανεξέταση του ΔΝΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2024. Οι υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης από τα θεσμικά όργανα για τη δική τους αξιολόγηση σχετικά με τις τελευταίες μακροοικονομικές εξελίξεις και προοπτικές.
Η αξιολόγηση της ευρωζώνης δυνάμει του άρθρου IV αποτελεί μια τακτική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας το ΔΝΤ εξετάζει τις οικονομικές εξελίξεις, διαβουλεύεται με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης και παρέχει στοχευμένες συμβουλές πολιτικής. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του Eurogroup αποτελούν πολύτιμη ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τρέχουσες εξελίξεις και αναδυόμενες προκλήσεις.
Σύσταση για την ευρωζώνη για το 2024
Οι υπουργοί θα συζητήσουν τα σχέδια συστάσεων σχετικά με την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης για το 2024, πριν από την έγκρισή τους στη σύνοδο του Συμβουλίου ECOFIN στις 16 Ιανουαρίου.
Με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής, το Συμβούλιο απευθύνει ετήσιες συστάσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη στο σύνολό της στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Οι συστάσεις συζητούνται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Eurogroup και εκδίδονται επίσημα από το Συμβούλιο μετά την έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης
Στο πλαίσιο του άξονα εργασίας σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης και με βάση σημείωμα που εκπόνησε η Επιτροπή, το Eurogroup θα πραγματοποιήσει δεύτερη συζήτηση και θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την εξωτερική ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, με έμφαση στις μεταβολές των τιμών της ενέργειας στην ευρωζώνη, τον αντίκτυπό τους στην οικονομία της και τα μελλοντικά μέτρα πολιτικής.
Οι υπουργοί θα υποδεχτούν τον Christian Zinglersen, διευθυντή του Οργανισμού της ΕΕ για τη Συνεργασία των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER), και τον Jeromin Zettelmeyer, διευθυντή της Bruegel, οι οποίοι θα διατυπώσουν τις απόψεις τους.
Πρόγραμμα εργασιών του Eurogroup για το πρώτο εξάμηνο του 2024
Ο Πρόεδρος του Eurogroup θα επίσης παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασιών του Eurogroup, το οποίο καλύπτει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Οι υπουργοί θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να το εγκρίνουν.
Τέλος το Eurogroup θα προβεί σε απολογισμό της πορείας της κύρωσης της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ακίνητα: Πόσο ανεβάζουν οι ανακαινίσεις τις τιμές πώλησης και ενοικίασης [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/akinita2-600x400.jpg)
Το λίφτινγκ... ταιριάζει στα ακίνητα - Πόσο ανεβάζει τις τιμές πώλησης και ενοικίασης [πίνακες]
Τι δείχνει ανάλυση της ReDataset, του τμήματος Data & Analytics της Resolute Cepal Greece (RCG) για τις ανακαινίσεις στα ακίνητα
![Ενοίκια: Σε άνοδο η τάση της συγκατοίκησης – Τι δείχνουν τα στοιχεία της πλατφόρμας MyRoomie](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/apartments-1845884_960_720-600x399.jpg)
Η συγκατοίκηση αντίδοτο στα ακριβά ενοίκια - Τι δείχνουν τα στοιχεία της πλατφόρμας MyRoomie
Στα ύψη κυμαίνονται τα ενοίκια στις ευρωπαϊκές πόλεις - Πάνω από το 40% των νέων Ευρωπαίων κάτω των 30 ετών ξοδεύουν πάνω από το 30% του εισοδήματός τους για ενοίκιο
![Ταμείο Ανάκαμψης: Εντάσσονται 107 προτάσεις για τη δημιουργία μονοπατιών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/tameio-4-1-600x375.jpg)
Στο Ταμείο Ανάκαμψης 107 προτάσεις για τη δημιουργία μονοπατιών
Υπερβαίνει τα 41 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός
![Υπερταμείο: Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης διορίστηκε δεύτερο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Panos-Stampoulidis_19.2.2025-3.jpg-600x386.webp)
Ο Σταμπουλίδης δεύτερο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ στο Υπερταμείο
Η νέα διοίκηση καλείται να υλοποιήσει το Στρατηγικό Σχέδιο που υποβλήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην Ελληνική Κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2024 και εγκρίθηκε αναλόγως
![Μύκονος: Έλεγχοι με drones και δορυφορικές φωτογραφίες για αυθαίρετα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/mykonos-scaled-1024x575-1-1024x575-600x337.jpg)
Στο στόχαστρο η Μύκονος - Παραβάσεις και αυθαιρεσίες σε Ψαρού, Φτελιά, Πλατύ Γιαλό
Η Μύκονος έχει μπει στο στόχαστρο υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Μικτά κλιμάκια στη μάχη για την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης
![ΕΤΕπ: Στα 2,2 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα το 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ETep-600x352.png)
Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ το 2024
Οι επενδύσεις που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΤΕπ επικεντρώνονται στην ενεργειακή αυτονομία, στην επιχειρηματική ανάπτυξη και στη διαχείριση καταστροφών
![Θεοδωρικάκος: Το επόμενο δίμηνο οι παρεμβάσεις για τον αναπτυξιακό νόμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-36-600x395.jpg)
Θεοδωρικάκος: Το επόμενο δίμηνο οι παρεμβάσεις για τον αναπτυξιακό νόμο
Ο Υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης για τη βιομηχανία στο ThessalonikiSummit 2025
![Ανεργία: 6.000 επιπλέον θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 74 ετών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/ot_DYPA-600x352.png)
Επιπλέον 6.000 θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 74 ετών
Επεκτείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης το οποίο είναι συνολικού ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ
![Ημέρα Καριέρας: 190 επιχειρήσεις και 6.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/1-dypa3-1-600x450.jpg)
Ημέρα Καριέρας: 190 επιχειρήσεις και 6.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη
Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν στη Θεσσαλονίκη στην Ημέρα Καριέρας - Ποιες ειδικότητες ζητούν οι επιχειρήσεις που κάνουν προσλήψεις
![Βίλα Κώστα: Εκσυγχρονίζεται με δαπάνη 700.000 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vila-kosta1-600x450.jpg)
Βίλα Κώστα: Εκσυγχρονίζεται με δαπάνη 700.000 ευρώ
Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης εντάσσονται τα έργα εκσυγχρονισμού στη Βίλα Κώστα του Δήμου Κηφισιάς