Να απορροφήσει τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών προσπαθεί σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζοντας μάλιστα αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, καθώς πολλοί τίτλοι του ενεργούν υποστηρικτικά προκειμένου να παραμείνει πάνω από τις 1.350 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,13% στις 1.354,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.290,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,30% στις 1.150,77 μονάδες.

Αφήνει πίσω του την δεκαετία

Μπορεί η αγορά να έχει περιθώρια διόρθωσης έως και τις 1.335 – 1.340 μονάδων, πάνω από τις οποίες συντηρεί την επιθετική ανοδική της τάση, όμως, δεν είναι λίγοι οι αγοραστές που έχουν θέσει ως «κόκκινη» γραμμή τοποθέτησης εντολών τις 1.350 μονάδες. Ο επόμενος στόχος είναι οι 1.390 ή 1.413 μονάδες, με το υψηλό του 2014, τις 1.379 μονάδες να αποτελεί ένα ψυχολογικό επίπεδο που μπορεί να δυσκολέψει λίγο την αγορά. Αξίζει εδώ να υπενθυμιστεί ότι στις 19 Μαρτίου 2014 ο ΓΔ είχε καταγράψει υψηλό αμέσως μετά την διάσωση του 2012 και μετά από 2 χρόνια ανόδου στις 1.379 μονάδες. Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε ένας νέος πτωτικός κύκλος, με τα γεγονότα του 2015 να αφήνουν πολύ σοβαρές τις ουλές τους στην επενδυτική εμπιστοσύνη.

Στον FTSE 25, οι 3.250 μονάδες είναι το όριο πάνω από το οποίο συντηρείται σε κλείσιμο η τάση, με τις 3.390 μονάδες να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος αν και φαίνεται αισθητά μακριά. Ο τραπεζικός αντίστοιχα όσο κλείνει πάνω από τις 1.136 μονάδες έχει επιθετική τάση με επόμενο κοντινό στόχο τις 1.213 μονάδες. Ο κλάδος, όμως, συνεχίζει να είναι ο οδηγός της αγοράς βλέποντας παράλληλα ότι έχουμε και σημαντική διάχυση στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Η απορρόφηση των πιέσεων και των διορθωτικών κινήσεων θα έχει σαν αποτέλεσμα η αγορά να προσελκύσει περισσότερους συμμετέχοντες επενδυτές και traders, μιας και τα μεγάλα placements που έγιναν στον τραπεζικό αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως τα ΕΛΠΕ είναι με νέα κεφάλαια που αποφασίζουν να τοποθετηθούν στην αγορά. Επίσης, είναι σημαντικό να συντηρηθεί το θετικό κλίμα, μιας και μπροστά μας έχουμε την εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος στο ΧΑ, αλλά και την πώληση των πακέτων της Πειραιώς, το υπόλοιπο της Εθνικής αλλά και των ΕΛΠΕ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Βιοχάλο σημειώνουν κέρδη 2,42% και 2,16% αντίστοιχα, με τις Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο να κερδίζουν πάνω από 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Cenergy, ΕΛΧΑ, Autohellas, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, οι απώλειες σε Τιτάν, Motor Oil, Eurobank και Πειραιώς ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΔΕΗ και Jumbo. Χωρίς μεταβολή είναι η Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών