Διορθωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με σωρευτική άνοδο 4,6%, αφήνει πλέον το δρόμο για την κατοχύρωση κερδών για πολλά χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,22% στις 1.349,668 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.272,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,43% στις 1.149,23 μονάδες.

Αναμενόμενη η διόρθωση

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά κάνει τη στάση της μετά από επτά συνεχόμενες ημέρες ανόδου, χωρίς μάλιστα να χάνει την επαφή της με τις 1.350 μονάδες και χωρίς να αφήνει τους πωλητές να κυριαρχήσουν, αφού παρατηρείται σημαντική απορρόφηση της προσφοράς σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα. Μια υγιής, κατά τους αναλυτές κίνηση, η οποία δεν αποκλείεται να εκπλήξει στη συνέχεια, αν και σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα είναι χαμηλή λόγω και της αμερικανικής αργίας.

Όπως εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το 2024 φαίνεται να είναι εξίσου καλό ή και ακόμα καλύτερο από το 2023 και μέχρι στιγμής, με τα δεδομένα που έχουμε τόσο από τα μακροοικονομικά όσο και από τις επιδόσεις των εταιριών, δύσκολα θα μπορέσουμε να προβληματιστούμε. Μόνο μία κρίση από τα έξω μπορεί να μας προβληματίσει ή καλύτερα καθυστερήσει την πορεία της ελληνική οικονομίας και παράλληλα τις επιδόσεις των ελληνικών εταιριών, εκτιμά ο ίδιος.

Κατά τον κ. Ζαχαράκη, η ελληνική αγορά μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος της 10ετίας της κρίσης, θυμίζοντας πως η αγορά τεχνικά κατάφερε να διασπάσει την μεγάλη συσσώρευση της τελευταίας 10ετίας μόλις πέρσι. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να μαντέψουμε το μέγεθος της κίνησης και απλά θα πρέπει να ακολουθούμε την τάση κάνοντας διορθωτικές κινήσεις στην πορεία χωρίς να βάλουμε ίχνος συναισθήματος στην κίνηση, αναφέρει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil και Eurobank σημειώνουν απώλειες 1,84% και 1,59% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Τιτάν, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ επιστρέφει στην ανοδική του κίνηση καταγράφοντας σήμερα κέρδη 1,98%, με τις Cenergy, Aegean, Εθνική, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Autohellas και Coca Cola να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών