![Hellenic Cables: Σύμβαση για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/Hellenic-Cables.jpg)
Σύμβαση για την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III υπέγραψε η Hellenic Cables.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων MWF Bałtyk II & III στην Πολωνία γίνεται μέσω της κοινοπραξίας Equinor – Polenergia. Η Seaway7 έχει αναθέσει στην Hellenic Cables τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τον έλεγχο και την προμήθεια (έως και) 205 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων inter-array, τάσης 66kV και των συναφών εξαρτημάτων τους.
Τα αιολικά πάρκα Bałtyk II και III εκτείνονται σε περιοχές 122km2 και 117km2 αντίστοιχα και βρίσκονται σε στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική Βαλτική Θάλασσα εντός των πολωνικών υδάτων, με βάθη νερού που κυμαίνονται από 20 έως 45 μέτρα.
Hellenic Cables: Επιτυχής ηλεκτροδότηση σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Νέα Υόρκη
Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο και η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.
Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η ανάθεση της νέας σύμβασης από τη Seaway7, όπου θα παραγάγουμε τα υποβρύχια inter-array καλώδια για τα υπεράκτια αιολικά έργα Bałtyk II & III. Με μεγάλη ικανοποίηση αναλαμβάνουμε να παραδώσουμε το έργο με ασφάλεια υποστηρίζοντας την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Βαλτικής».
Ο Διευθυντής Έργου της Seaway7, Tom Rijnders, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αναθέσει στην Hellenic Cables την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την Hellenic Cables, μετά την επιτυχημένη συνεργασία μας σε προηγούμενα υπεράκτια αιολικά έργα. Η συγκεκριμένη ανάθεση σύμβασης αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της Hellenic Cables και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μαζί αυτό το έργο».
Το έργο υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables για την παροχή υψηλής ποιότητας, αξιόπιστων και προηγμένων τεχνολογικά λύσεων στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας.
Μέσω του σχεδιασμού, της κατασκευής και της προμήθειας των καλωδιακών συστημάτων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, η Hellenic Cables στοχεύει να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ παράλληλα, ενισχύει τις προσπάθειες της Πολωνίας για τη βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/fotovoltaika-600x403-1.jpg)
net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών
Για το net metering ο σύνδεσμος των παρόχων ρεύματος, ΕΣΠΕΝ, με επιστολή του τονίζει τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές από την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης