Με σημαντικές απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσεγγίζει πλέον την κρίσιμη ζώνη των 1.335 μονάδων, με τους τίτλους που έχουν υπεραποδώσει τις τελευταίες ημέρες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,28% στις 1.336,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.244,25 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,96% στις 1.122,07 μονάδες.

Διακοπή στο σερί

Αργά ή γρήγορα η διόρθωση της αγοράς θα ερχόταν, με τη μέχρι τώρα εικόνα, αν και ο δείκτης χάνει πάνω από 17 μονάδες, να μην παραπέμπει σε sell off ταχείας μείωσης της έκθεσης. Οι πιέσεις μάλιστα εντοπίζονται σε τίτλους που είχαν υπεραποδώσει τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους.

Πάντως αυτό που σχολιάζουν εγχώριες χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr είναι ότι τα μηνύματα που δίνει η αγορά κάθε άλλο παρά αρνητικά είναι. Ήδη επέδειξε σημαντική ανθεκτικότητα τις προηγούμενες ημέρες, όταν το διεθνές κλίμα δεν βοηθούσε, με τη μέχρι τώρα κίνηση να αποδίδεται κατά βάση σε τεχνικά χαρακτηριστικά, χωρίς κάποιον αρνητικό καταλύτη να έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα.

Σε κάθε περίπτωση όμως όσο η αγορά παραμένει κοντά στα υψηλά δεκαετίας ο βαθμός ευαισθησίας ενισχύεται και οι αγοραστικές κινήσεις γίνονται ελαφρώς πιο επιλεκτικές. Θα χρειαστεί επομένως σταδιακά η αγορά να έχει περισσότερα στοιχεία για τις επιδόσεις των εισηγμένων (και της οικονομίας φυσικά), προκειμένου να ανανεώνεται η ψήφος εμπιστοσύνης και να περιορίζονται οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις που παραδοσιακά δημιουργούν αναταράξεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική απομακρύνεται από το στόχο των 7 ευρώ με το σημερινό -2,78%, με τον Ελλάκτωρ, την Πειραιώς και τον Τιτάνα να σημειώνουν επίσης απώλειες άνω του 2%. Άνω του -1% κινούνται οι Cenergy, Alpha Bank, Aegean, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ και Quest.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Autohellas. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο, ενώ η Λάμδα κερδίζει 0,42%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece