Μόλις δύο ώρες χρειάστηκε το χρηματιστήριο Αθηνών για να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχτηκε σήμερα, αν και τα βήματά του για την αντιστροφή της διόρθωσης είναι ακόμη ασταθή, δεδομένου και του αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,06% στις 1.333,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.234,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,02% στις 1.119,35 μονάδες.

Διορθωτικό διάλειμμα;

Η αγορά επιβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει «ανεξέλεγκτους» τους πωλητές να της στερήσουν τα επίπεδα, προσπαθώντας να κλείσει το διάλειμμα της διόρθωσης, μετά την «επίσκεψη» των 1.320 μονάδων. Το αν τα καταφέρει βέβαια μένει να φανεί, δεδομένου του ότι έχει και το διεθνές κλίμα απέναντί του και τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου των ξένων σε χαμηλά ακόμη επίπεδα.

Εάν τα καταφέρει όμως θα μπορέσει να δει με καλύτερους όρους την οριστική διάσπαση των 1.350 μονάδων και την αναρρίχηση προς υψηλότερα επίπεδα, με πρώτο στόχο τις 1.370 μονάδες. Σε αυτό το σενάριο υπάρχουν κάποια θετικά ψήγματα, καθώς απορροφάται η πίεση στους περισσότερους τίτλους, ενώ υπάρχουν κάποιες στηρίξεις από δεικτοβαρείς. Η πορεία του τραπεζικού κλάδου θα είναι αυτή που θα γείρει τις πιθανότητες προς μια πιο σαφή κατεύθυνση.

Πάντως, το ΧΑ δείχνει να αυτονομείται εκ νέου από το αρνητικό διεθνές κλίμα και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα από μόνο του. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, οι δείκτες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση εξαιτίας της αναθεώρησης των εκτιμήσεων για την πορεία των επιτοκίων, μετά και τις δηλώσεις των αξιωματούχων των κεντρικών τραπεζών από το Νταβός, οι οποίες βελτίωσαν την ορατότητα για τις προθέσεις τους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ χάνουν από 1%, ενώ κάτω του 1% έχουν περιορίσει τις απώλειες τους οι Alpha Bank, Autohellas, Quest, Cenergy, Aegean, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

Από την άλλη όμως, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 2,03%, με τις Τιταν, Motor Oil και Πειραιώς να υποστηρίζουν την κίνηση με άνοδο ανώτερη του 1%. Μικτά κέρδη σημειώνουν οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Σαράντης και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών