
Μετά από 6 χρόνια στην ηγεσία και συνολικά 20 χρόνια στο δυναμικό της Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, η Χρυσάνθη Μπόνου ανακοίνωσε την οικειοθελή παραίτησή της από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Μινέρβα, προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.
Τρόφιμα – Σούπερ μάρκετ: 6+2 πρωταγωνιστές στα deals του 2024
Έχοντας αναλάβει την ηγεσία της Μινέρβα από το 2018, η Χρυσάνθη Μπόνου οδήγησε με επιτυχία την εταιρία στη μετάβασή της στη νέα εποχή, από την PZ Cussons σε επενδυτικό σχήμα υπό την ηγεσία του fund Diorama Investments Sicar το 2019. Τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγησή της, η ΜΙΝΕΡΒΑ πραγματοποίησε σημαντικές επιχειρηματικές εξαγορές (Pummaro, Pelargos, Brava) που διεύρυναν τους τομείς δραστηριότητάς της και συνέβαλαν στη μεγέθυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας.
«Η έμπνευση και η δύναμη της ΜΙΝΕΡΒΑ αντλείται από τους ανθρώπους της και χάρη στη διαρκή τους υποστήριξη η ΜΙΝΕΡΒΑ αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος μου στη ΜΙΝΕΡΒΑ, και πριν ξεκινήσω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα, θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι περήφανη που συνέβαλλα με τη σειρά μου στην σταθερή αναπτυξιακή της πορεία, βασισμένη στις αξίες και αρχές που διατρέχουν την ιστορία της εδώ και 120 χρόνια», δηλώνει η Χρυσάνθη Μπόνου.
Το who is who
Τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων αναλαμβάνει η Κατερίνα Βλάχου.
Η Κατερίνα Βλάχου έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου στην εταιρία Mondelēz Hellas με προϋπηρεσία στο Marketing και τις Πωλήσεις. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Deree College και κάτοχος ΜΒΑ από το Athens Laboratory of Business Administration.
«Η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι μία εταιρία που ξεχωρίζει για τη μακρά ιστορία της, τη δέσμευση των ανθρώπων της, την ποιότητα των προϊόντων της και την αναπτυξιακή της πορεία. Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη θέση αυτή και προσβλέπω σε ένα μέλλον ανάπτυξης, με σεβασμό στους ανθρώπους της εταιρίας και τους καταναλωτές που εμπιστεύονται τις μάρκες μας όλα αυτά τα χρόνια», λέει η Κατερίνα Βλάχου.
Με πλούσια ιστορία 120 χρόνων, η Μινέρβα είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα, με ισχυρά ερείσματα στην ελληνική αγροτική παραγωγή και μεγάλες παραγωγικές μονάδες. Διαχειρίζεται εμβληματικά brands και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε είδη διατροφής (προϊόντα τομάτας, μαργαρίνη, ελαιόλαδο και σπορέλαια, ξίδι, αρτύματα, τυροκομικά, βούτυρο) με υψηλά μερίδια στις επιμέρους αγορές.


Latest News

Νικολακόπουλος (Intralot): Δεν μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ – Σημαντικές αγορές Κροατία και Τουρκία
O κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος από τη δασμολογική πολιτική Τραμπ καθώς η εταιρεία συμμετέχει μέσω θυγατρικής σε διαγωνισμούς που διενεργούνται από πολιτειακές κυβερνήσεις

Βαριά «καμπάνα» σε εταιρεία της Deutsche Bank για greenwashing
Βαρύ το πρόστιμο για την asset manager της Deutsche Bank μετά από μακροχρόνιες έρευνες από τις αρχές των ΗΠΑ και της Γερμανίας

Στάσιμος ο τζίρος στο εμπόριο εν μέσω αβεβαιότητας - Αγκάθι το κόστος [γραφήματα]
Τα αποτελέσματα της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2024 για την πορεία που έχει το εμπόριο στη χώρα μας

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Μειώσεις σε φόρους και εισφορές επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος
Πλαφόν 3% στην ετήσια αύξηση των εμπορικών μισθώσεων, ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου στην ΕΣΕΕ

ΔΕΗ: Το πρώτο σταθερό διζωνικό τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας
ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερή διζωνική χρέωση (κανονική: 0,145€/kWh και μειωμένη: 0,095€/kWh) για 24 ολόκληρους μήνες και έκπτωση €50 στον πρώτο λογαριασμό και άλλα €50 έκπτωση στον 6ο μήνα με εγγραφή στο myΔΕΗ

Νέα συνεργασία EY Ελλάδος και Microsoft
Οι δύο επιχειρήσεις ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα

Αλλαγή σκυτάλης στον ΑΔΜΗΕ
Τι αναφέρει η εισηγμένη εταιρεία

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το 28% του προγράμματος επαναγοράς μετοχών
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου

Trade Estates: Καθαρά κέρδη 13,1 εκατ. το 2024 – Μέρισμα 0,1 ευρώ ανά μετοχή
Οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά - Mε εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευαστική δραστηριότητα της Trade Estates