
Στα 5,295 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα έναντι πρωτογενούς ταμειακού ελλείμματος 5,266 δισ. το 2022.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,6 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 62,7 δισ. ευρώ, από 55,4 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 62,195 δισ. ευρώ, από 64,303 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2022.


Latest News

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα

Πού ψάχνουν πολυτελή ακίνητα τα βαριά πορτοφόλια - Οι περιοχές
Τα πολυτελή ακίνητα κερδίσουν συνεχώς νέο έδαφος - H Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων για το 2024

Τρία στοιχήματα για 5 οικονομικά υπουργεία - Το guidance Μαξίμου μέχρι τις εκλογές
Η κυβέρνηση θέλει σε βάθος 2ετίας να ανακοινώνει σταδιακά τα θετικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και να επιταχύνει τις δράσεις για υποδομές και τις συγκοινωνίες.