Έντονη νευρικότητα, αρκετές μεταβολές και χαμηλός τζίρος είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και αναπήδησε την πρώτη ώρα πλησίον των 1.340 μονάδων, αναδιπλώθηκε γρήγορα συντηρώντας την επιφυλακτική του στάση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 1.334,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.241,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,53% στις 1.123,19 μονάδες.

Συνεχίζει να παίζει «άμυνα»

Η άριστη εικόνα των τελευταίων μηνών στο ΧΑ έχει δημιουργήσει «άμυνες» και απέναντι στα αρνητικά του διεθνούς κλίματος, όπως είναι η ένταση στη Μέση Ανατολή, το κλείσιμο του απόπλου της Ερυθράς Θάλασσας, η απόσυρση των «στοιχημάτων» για γρήγορες μειώσεις επιτοκίων κ.λπ, σχολιάζει ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω και ενώ εμμένουν οι εστίες πολεμικής ανάφλεξης σε Κριμαία και Μέση Ανατολή, θα λέγαμε «πάλι καλά» για την εικόνα που επιδεικνύει το ΧΑ, προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Στεριώτης, συστήνοντας την επιλογή αγορών και εισηγμένων που ακολουθούν το «μοναχικό μονοπάτι» της ανοδικής τάσης και της σχετικής υπεραπόδοσης.

Όταν δε είναι μικρές Αγορές και βρίσκονται σε δεκαετή υψηλά, όπως ισχύει στον Γενικό Δείκτη, εκτιμά ότι μια ανοδική διάσπαση είναι ιδιαίτερα πιθανή και πολλά νέα κεφάλαια θα αφήσουν τους ενδοιασμούς και θα εισέλθουν σε αυτές ως αγοραστές. Άπαξ και ο Γενικός Δείκτης κατοχυρώσει το επίπεδο των 1.350 μονάδων σε κλείσιμο, “η πόρτα θα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα” με στόχο τις 1.400 μονάδες, καταλήγει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς στηρίζει την αγορά με το +2,14% που καταγράφει, με την Quest και την Jumbo να είναι στο +1,44% και στο +1,29% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μotor Oil, Alpha Bank, OTE, Eurobank, Μυτιληναίος, Σαράντης, Εθνική, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Cenergy υποχωρεί κατά 1,49% και η Λάμδα κατά 1,12%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Τιτάν και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών