Έντονη νευρικότητα στην προσπάθεια του να εκδηλώσει αντίδραση εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιχειρεί να εδραιωθεί και πάλι πάνω από τις 1.330 μονάδες και να αποκαταστήσει την επαφή με τα υψηλά δεκαετίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 1.336,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.244,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,38% στις 1.121,49 μονάδες.

Μέρες σταθεροποίησης

Η αγορά χρειαζόταν μια διόρθωση μετά από μια καλή εκκίνηση του έτους, όπως χρειάζεται και τις σταθεροποιητικές κινήσεις προκειμένου να αφομοιώσει τα επίπεδα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να κάνει τη μεγάλη διαφυγή σε επίπεδα πάνω από αυτά που έχει οριοθετήσει η τελευταία δεκαετία.

Με καλύτερη αυτοπεποίθηση λοιπόν από το χθεσινό comeback, οι αγοραστές φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται τις καλύτερες τιμές που έφερε η διόρθωση που προηγήθηκε, προκειμένου να διοχετεύσουν τη ρευστότητα που εξασφάλισαν. Πλέον η αντίσταση μεταφέρθηκε στη ζώνη των 1342-44 μονάδων, επομένως οποιαδήποτε πειστική κατοχύρωση θα δώσει αέρα για τη συνέχεια, κυρίως εν είδει αυτοτροφοδότησης.

Η επιφυλακτικότητα πάντως είναι ένα στοιχείο που ενδεχομένως να συνοδέψει την αγορά, καθώς αυτό που παρατηρείται στα desk είναι η «σύγχυση» σχετικά με τους λόγους που το ΧΑ μπορεί να αυτονομείται έτσι εύκολα από το αρνητικό διεθνές κλίμα. Δεν μας είχε συνηθίσει άλλωστε σε αυτές τις επιδόσεις, με πολλά εγχώρια χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να βρουν την… «παγίδα» που κρύβεται πίσω από τη σταθερή ανοδική πορεία από τα χαμηλά του Οκτωβρίου (1.105 μον).

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 2,38%, με την Jumbo και τη Motor Oil να ενισχύονται κατά 1,20% και 1,14% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΟΤΕ, Quest, Aegean, Alpha Bank, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρν και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Cenergy, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΟΠΑΠ και Σαράντης, χωρίς όμως να κινούνται με απώλειες άνω του 1%, με τις Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Autohellas να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών