![Bosch: Σχεδιάζει την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας έως το 2026](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/BOSCH_j.jpg)
Η Bosch, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες – προμηθευτές της βιομηχανίας αυτοκινήτων, σχεδιάζει να περικόψει 1.200 θέσεις εργασίας απο το τμήμα ανάπτυξης λογισμικού μέχρι το τέλος του 2026, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά στην καθημερινή γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αναφερόμενος στις προτεινόμενες περικοπές θέσεων εργασίας όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί.
Κομισιόν: Πράσινο φως σε Ford, BMW και Honda για σύμπραξη στα EV
Η κύρια εξήγηση που δόθηκε για την απόφαση, η οποία προβλέπει περικοπή 950 θέσεων μόνο στη Γερμανία, είναι η σημαντικά πιο αργή από την αναμενόμενη εξέλιξη της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης, ανέφερε η Handelsblatt.
«Μια αδύναμη οικονομία και ο υψηλός πληθωρισμός, που προκαλούνται μεταξύ άλλων από το αυξημένο κόστος ενέργειας και εμπορευμάτων, επιβραδύνουν επί του παρόντος τη μετάβαση», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.
Οι υπάλληλοι του πληγέντος τμήματος είχαν ενημερωθεί χθες το απόγευμα για τα σχέδια, είπε ο εκπρόσωπος.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο όμιλος είχε επιβεβαιώσει ότι προγραμματιζε την περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας περίπου στις μονάδες Feuerbach και Schwieberdingen.
Τότε, σύμφωνα με το Reuters η εταιρία είχε υποστηρίξει πως αντιμετωπίζει «σημαντικά μεγαλύτερες προκλήσεις από ό,τι αναμενόταν στην αρχή του έτους . Ακόμα κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο απασχόλησής μας όσο το δυνατόν καλύτερα με νέα προϊόντα και ένα ευρύ φάσμα μέτρων κατάρτισης, θα πρέπει να το προσαρμόσουμε στη νέα κατάσταση σε ορισμένες περιοχές».
Οι 1.200 θέσεις εργασίας, στις οποίες αναφέρθηκε εκπρόσωπος της εταιρίας , αφορούν την περιοχή των υπολογιστικών λύσεων που αναπτύσσονται για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.
Αυτό το νέο τμήμα της Bosch, το Cross-Domain Computing Solutions, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2021, απασχολεί – όπως αναφέρεται στην ιστοισελίδα της εταιρίας- περίπου 17.000 συνεργάτες σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/stock-market-600x400.jpg)
ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας
Το μοντέλο των ΗΠΑ – χρηματιστικοποίηση, ολιγαρχία εισοδηματιών και επιβολή ηγεμονίας του δολαρίου – έχει φτάσει στα όριά του.
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ