
Η Γενιά Ζ δυσκολεύεται περισσότερο να τα βγάλει πέρα, πόσο μάλλον να αποταμιεύσει. Περίπου το 38% των ενηλίκων της γενιάς Ζ και των Millenials πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να αισθανθούν οικονομικά ασφαλείς απ’ ότι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία, κυρίως λόγω της οικονομίας, όπως έδειξε πρόσφατη έκθεση της Bankrate. Σημειώνεται ότι ως γενιά Ζ ορίζονται όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2012.
Gen Z: Γιατί γυρνάει την πλάτη στον καπιταλισμό
Σύμφωνα με το CNBC, μπροστά στο υψηλότερο κόστος ζωής, το 53% των εργαζομένων της Gen Z δήλωσε επίσης ότι έχει μια παράλληλη απασχόληση – περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά – για να βοηθήσει στην κάλυψη των μηνιαίων εξόδων του, διαπίστωσε η Bankrate. Και λιγότεροι αποταμιεύουν για το μέλλον. Η Gen Z αντιμετωπίζει και άλλες οικονομικές προκλήσεις που δεν αντιμετώπιζαν οι γονείς τους ως νεαροί ενήλικες.
«Πρόκειται για ένα πιο σκληρό κλίμα σίγουρα», δήλωσε ο Laurence Kotlikoff, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και πρόεδρος της MaxiFi, η οποία προσφέρει λογισμικό οικονομικού σχεδιασμού. «Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα».

Τα μέλη της γενιάς Ζ αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια στην οικονομική επιτυχία. Η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού έχει πράγματι δυσκολέψει τα πράγματα για όσους μόλις ξεκινούν. Περισσότεροι από τους μισούς, ήτοι το 53%, των Gen Zers δηλώνουν ότι το υψηλότερο κόστος αποτελεί εμπόδιο για την οικονομική τους επιτυχία, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Bank of America.
Εκτός από την εκτίναξη των δαπανών για φαγητό και στέγαση, οι millennials και η Gen Z αντιμετωπίζει και άλλες οικονομικές προκλήσεις που δεν αντιμετώπιζαν οι γονείς τους ως νεαροί ενήλικες. Περίπου τα 3/4 της γενιάς Ζ δηλώνουν διστακτικοί στο να θέσουν μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους.
Χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους
Όχι μόνο οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι από τις αποδοχές των γονιών τους όταν ήταν στα 20 και στα 30 τους, αλλά έχουν επίσης μεγαλύτερα υπόλοιπα φοιτητικών δανείων.
Περίπου τα τρία τέταρτα των Αμερικανών Gen Z είπαν ότι η σημερινή οικονομία τους κάνει να διστάζουν να θέσουν μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους και τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι μπορεί να μην έχουν ποτέ αρκετά χρήματα για να συνταξιοδοτηθούν, σύμφωνα με μια άλλη πρόσφατη μελέτη Prosperity Index από την Intuit.
«Οι νεότεροι Αμερικανοί δεν τα πέρασαν εύκολα σε αυτήν την οικονομία, αλλά οποιοδήποτε βήμα κάνουν προς την ενίσχυση των θεμελίων των οικονομικών τους θα αποδώσει με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Sarah Foster, αναλύτρια της Bankrate.
Η Gen Zers έχει το σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των επιπλέον ετών όταν πρόκειται για αποταμίευση για μακροπρόθεσμους στόχους όπως η συνταξιοδότηση, πρόσθεσε.
«Δώστε προτεραιότητα στην επένδυση στον εαυτό σας, στην αποπληρωμή του χρέους και στην αποκομιδή των πλεονεκτημάτων της σύνθετης κεφαλαιοποίηση [σ.σ. ονομάζεται το σύστημα στο οποίο ο τόκος κεφαλαιοποιείται στο τέλος κάθε χρονικής περιόδου στην οποία υποδιαιρείται το χρονικό διάστημα επένδυσης] αποταμιεύοντας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», συμβουλεύει ο Foster.
Πηγή:in.gr


Latest News

Οι 3+1 λόγοι για να αλλάξει κάποιος δουλειά
Γιατί να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για μια άλλη - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Γυναίκες και καριέρα: Ο μακρύς δρόμος της επαγγελματικής ισότητας [γράφημα]
Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατάκτηση της ισότητας, η εξίσωση «γυναίκες και καριέρα» είναι δύσκολη - Oι τελευταίες έρευνες

Δύο φορές πιο σημαντική η υβριδική εργασία από τη γονική άδεια - Τι δείχνει έρευνα
Τα ευρήματα έρευνας της IWC επιβεβαιώνουν ότι η υβριδική εργασία συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων

Μπόνους με κριτήριο τις ώρες στο γραφείο υπόσχεται η Deloitte
Πολλές εταιρείες γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές όσον αφορά την παρουσία των στελεχών στο γραφείο - Τι κάνει η Deloitte

Η Ισπανία top προορισμός για ψηφιακούς νομάδες- Πολύ χαμηλά η θέση της Ελλάδας
Οι ψηφιακοί νομάδες προτιμούν τον ηλιόλουστο καιρό και τα φιλόξενα μέρη με πολλούς τουρίστες - Η Ελλάδα «εξαιρείται»...

Σε ποια χώρα οι γυναίκες κατέχουν σχεδόν τις μισές διευθυντικές θέσεις
Από το 2014, οι γυναίκες διευθύντριες στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αυξήσει το ποσοστό τους κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες

Ο κανόνας των... δύο λέξεων για ένα μη τοξικό αφεντικό - Kάντο όπως ο CEO της Siemens
Ο Ρόλαντ Μπους είναι φυσικός και εργάζεται στη Siemens για περισσότερα από 30 χρόνια

Τετραπλασίασαν την περιουσία τους οι Millenials - Γιατί κάποιοι μιλούν για «φανταστικό πλούτο»
Αθροιστικά, οι millennials έχουν περιουσία τώρα περίπου 15,95 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 3,94 τρισεκατομμύρια δολάρια πέντε χρόνια νωρίτερα

Λιγότερη δουλειά - περισσότερες ανησυχίες: Τι αποκαλύπτει μελέτη της ΕΚΤ
Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χαμηλότερο φόρτο εργασίας τείνουν να φοβούνται για τη δουλειά τους και να περιμένουν χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις