Μοιρασμένα πρόσημα και αρκετή μεταβλητότητα εμφανίζει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο απομακρύνεται εκ νέου από τον πρώτο στόχο των 1.350 μονάδων, με τις συναλλαγές αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 1.340,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.261,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,53% στις 1.130,35 μονάδες.

Επιφυλακτικότητα

Οι αγοραστές δυσκολεύονται να μπουν στα επίπεδα, αλλά και οι πωλητές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν θέσεις πιο χαμηλά. Ένα «παιχνίδι» που παρατηρείται σε κάθε φάση της αγοράς που τα ψυχολογικά ορόσημα δοκιμάζονται, και αυτό είναι ένα από αυτά. Οι 1.350 μονάδες έβαλαν ένα στοπ στο μεγάλο ράλι του 2023, με τους αγοραστές να δυσκολεύονται να πάρουν ρίσκο πέριξ αυτών, αναζητώντας τιμές χαμηλότερα προκειμένου να μειώσουν το ρίσκο μίας ακόμη διόρθωσης.

Ωστόσο, σε επίπεδο τίτλων δεν παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις, με την επιλεκτικότητα των αγοραστών να παραμένει, ανεξάρτητα της πορείας του δείκτη. Βέβαια, τα χαμηλά επίπεδα τζίρου ευνοούν κινήσεις χωρίς οι αγοραστές να κυνηγούν τις τιμές, αλλά και χωρίς τους βραχυπρόθεσμους να θολώνουν την εικόνα με βίαιες εντολές. Μια εικόνα που όπως σχολίασε χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr δείχνει ότι συντηρεί την ανοδική, έστω και ήπια, κίνηση της αγοράς.

Στα θετικά της εβδομάδας πιστώνεται και η εξαέρωση της Τρίτης και της Τετάρτης, η οποία δοκίμασε τη στήριξη των 1.320 του Γενικού Δείκτη. Σε εκείνο το επίπεδο υπήρξε μια αξιοσημείωτη αντίδραση, με μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, κάτι που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτό. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς επανήλθε το «κρυφτό» αγοραστών – πωλητών, με το οποίο ενδεχομένως να ολοκληρωθεί και η πρώτη πτωτική εβδομάδα του έτους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Eurobank ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Πειραιώς, Cenergy, Τιτάν, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Λάμδα.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Coca Cola, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Jumbo, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Autohellas, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%, με την Quest να μην έχει μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών