
Μοιρασμένα πρόσημα και αρκετή μεταβλητότητα εμφανίζει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο απομακρύνεται εκ νέου από τον πρώτο στόχο των 1.350 μονάδων, με τις συναλλαγές αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 1.340,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.261,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,53% στις 1.130,35 μονάδες.
Επιφυλακτικότητα
Οι αγοραστές δυσκολεύονται να μπουν στα επίπεδα, αλλά και οι πωλητές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν θέσεις πιο χαμηλά. Ένα «παιχνίδι» που παρατηρείται σε κάθε φάση της αγοράς που τα ψυχολογικά ορόσημα δοκιμάζονται, και αυτό είναι ένα από αυτά. Οι 1.350 μονάδες έβαλαν ένα στοπ στο μεγάλο ράλι του 2023, με τους αγοραστές να δυσκολεύονται να πάρουν ρίσκο πέριξ αυτών, αναζητώντας τιμές χαμηλότερα προκειμένου να μειώσουν το ρίσκο μίας ακόμη διόρθωσης.
Ωστόσο, σε επίπεδο τίτλων δεν παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις, με την επιλεκτικότητα των αγοραστών να παραμένει, ανεξάρτητα της πορείας του δείκτη. Βέβαια, τα χαμηλά επίπεδα τζίρου ευνοούν κινήσεις χωρίς οι αγοραστές να κυνηγούν τις τιμές, αλλά και χωρίς τους βραχυπρόθεσμους να θολώνουν την εικόνα με βίαιες εντολές. Μια εικόνα που όπως σχολίασε χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr δείχνει ότι συντηρεί την ανοδική, έστω και ήπια, κίνηση της αγοράς.
Στα θετικά της εβδομάδας πιστώνεται και η εξαέρωση της Τρίτης και της Τετάρτης, η οποία δοκίμασε τη στήριξη των 1.320 του Γενικού Δείκτη. Σε εκείνο το επίπεδο υπήρξε μια αξιοσημείωτη αντίδραση, με μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, κάτι που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτό. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς επανήλθε το «κρυφτό» αγοραστών – πωλητών, με το οποίο ενδεχομένως να ολοκληρωθεί και η πρώτη πτωτική εβδομάδα του έτους.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Eurobank ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Πειραιώς, Cenergy, Τιτάν, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Λάμδα.
Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Coca Cola, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Jumbo, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Autohellas, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%, με την Quest να μην έχει μεταβολή.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS