Από τη μάχη για το προεδρικό αξίωμα αποσύρθηκε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις και υποστηρίζει τον επικρατέστερο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές του Νιου Χάμσαϊρ, σύμφωνα με το CNBC.

«Αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να παράγω ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα – περισσότερες στάσεις στην προεκλογική εκστρατεία, περισσότερες συνεντεύξεις – θα το έκανα, αλλά δεν μπορώ να ζητήσω από τους υποστηρικτές μας να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους και να δωρίσουν τους πόρους τους, αν δεν έχουμε σαφή πορεία προς τη νίκη» τόνισ ο Ντε Σάντις σε  ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κατά συνέπεια, αναστέλλω σήμερα την προεκλογική μου εκστρατεία».

ΗΠΑ: «Ψηφίστε με γιατί δεν είμαι ο Τραμπ» – Μπορεί ο Μπάιντεν να κερδίσει έτσι τις εκλογές;

«Ο Τραμπ είναι ανώτερος από τον σημερινό εν ενεργεία Τζο Μπάιντεν. Αυτό είναι ξεκάθαρο» σημειώνει. «Υπέγραψα μια υπόσχεση να υποστηρίξω τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και θα τηρήσω αυτή την υπόσχεση. Έχει την υποστήριξή μου, διότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά ρεπουμπλικανική φρουρά του παρελθόντος, μια επανασυσκευασμένη μορφή θερμού εταιρισμού που εκπροσωπεί η Νίκι Χέιλι».

Λίγα λεπτά αφότου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα του 2024, ακύρωσε την προεκλογική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει στο Νιου Χάμσαϊρ.

Παρά τη νίκη του στις εκλογές της Αϊόβα στις 15 Ιανουαρίου, όπου ξεπέρασε την  Χέιλι για τη δεύτερη θέση, ο ΝτεΣάντις υστέρησε σημαντικά έναντι των αντιπάλων του στο Νιου Χάμσαϊρ.

Ο DeSantis συγκέντρωνε ποσοστό 6% στην Πολιτεία Γκράνιτε, έναντι 50% του Τραμπ και 39% της Χέιλι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN/Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ που διεξήχθη μεταξύ 16 και 19 Ιανουαρίου.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ντε Σάντις η Χείλι είπε ότι η προκριματική αναμέτρηση του GOP είναι πλέον μια «κούρσα δύο ατόμων».

Αυτό σηματοδοτεί το τέλος μιας εκστρατείας που αρχικά έδειχνε πολλά υποσχόμενη, αλλά ήταν γεμάτη από εσωτερικά δράματα και στρατηγικά λάθη. Οι αναφορές για εσωτερικές διαμάχες διατήρησαν σχεδόν ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα της εκστρατείας του DeSantis και το προσωπικό συχνά αναφερόταν ότι είχε χάσει την πίστη του στην εκστρατεία πολύ πριν από τη λήξη της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος