Χωρίς κατεύθυνση και με αρκετή νευρικότητα κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και πλούσιας ειδησεογραφίας που εμποδίζει αρκετά χαρτοφυλάκια να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 1.342,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.268,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,35% στις 1.129,30 μονάδες.
Ισχυρό το ενδιαφέρον
Αν και η αγορά βρίσκεται σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι, το οποίο αφήνει αρκετά ερωτήματα για τη συνέχεια, το ενδιαφέρον των επενδυτών «αποκαλύπτεται» σε αρκετές επιχειρηματικές εξελίξεις. Αυτό επισημαίνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, ο οποίος τονίζει ότι οι τοποθετήσεις τόσο σε μετοχές όσο και σε ομόλογα του επενδυτικού κοινού και ειδικά των ξένων δείχνει ότι διψάνε να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους και κάθε φορά που υπάρχει η προσφορά εξαφανίζεται με συνοπτικές διαδικασίες (τελευταίο παράδειγμα το placement στη ΓΕΚ Τέρνα).
Πλέον αυτό γίνεται πολύ συχνά κάτι που στο παρελθόν είχαμε ξεχάσει, προσθέτει ο ίδιος. Οι νέοι μέτοχοι είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσουν στην συνέχεια ή και θα προσεγγίζουν όλο και περισσότερους συμμετέχοντες. Να σημειωθεί πως ακολουθεί η εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλου με τους ιθύνοντες να τρέχουν να προλάβουν την εισαγωγή μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ πλέον περιμένουμε ανακοινώσεις και για το placement ποσοστού της τράπεζας Πειραιώς.
Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαχαράκης, για ακόμα μία φορά η διόρθωση δεν έρχεται όταν οι περισσότεροι την περιμένουν μιας και η δυσκολία αναχαίτισης του πληθωρισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν απασχολούν τις αγορές τουλάχιστον στην παρούσα. Βέβαια όταν έρθει, η δικαιολογία και οι τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι σε χρόνο dt ξεχνώντας πάντα το προηγούμενο διάστημα της κίνησης των αγορών. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι με την ψυχολογία και την περιχέουσα ατμόσφαιρα η αγορά δεν μπορεί να νικηθεί, προειδοποιεί ο κ. Ζαχαράκης.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ ξεχωρίζουν με τα άνω του 1% κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, ΔΕΗ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Aegean, Cenergy, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Πειραιώς και Βιοχάλκο.
Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha bank, Eurobank, Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική και Autohellas, χωρίς όμως καμία να σημειώνει απώλειες άνω του 1%.
Latest News
Ανοίγει η πόρτα του χρηματιστηρίου για τους «μικρούς» - Τι αλλάζει στην Λεωφόρο Αθηνών
Τι φέρνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Κεφαλαιαγορά - Οι δυο άξονες και το διακύβευμα
Οχυρό οι 1.500 μονάδες, άντεξαν στις πιέσεις - Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το ΧΑ την εβδομάδα
Στο κλείσιμο της εβδομάδας το χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαίωσε το μήνυμα ότι η ανοδική πορεία της αγοράς έχει γερά θεμέλια
Κρατάει τις 1.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ επηρεάζουν όλες τις αγορές του κόσμου
Προ των πυλών το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Έρχεται φόρος στα crypto
Θεσπίζονται επιπλέον εφαρμοστικά μέτρα για την προστασία των επενδυτών από τα κρυπτονομίσματα - Ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες
Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών στο ΧΑ - Οδηγός η Alpha Bank
Το ΧΑ έχει βάλει τις βάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί το καλύτερο σενάριο για το κλείσιμο της εβδομάδας
Ασκήσεις ισορροπίας σε μοιρασμένο ταμπλό για το ΧΑ
Η αγορά χρειάζεται να ισχυροποιήσει τις άμυνές της, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κατάκτηση των 1.500 μονάδων
Άντεξε το profit taking το ΧΑ, «μήνυμα» από ΟΤΕ και Εθνική
Το χρηματιστήριο Αθηνών απολαμβάνει το "January Effect", με την ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης συσσώρευσης
Goldman Sachs: Πού θα «καθίσει η μπίλια» του ΧΑ- Τι βλέπει για μερίσματα
Τι λέει η Goldman Sachs για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Ποιες προκλήσεις θεωρεί πιο σημαντικές
Βράχος η Εθνική στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιβεβαιώνονται οι 1.500 μονάδες
Το δικό της «January Effect» απολαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την φετινή ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης, εκνευριστικής συσσώρευσης
Υποχώρησε ο δείκτης φόβου τον Δεκέμβριο - Τι αναφέρει το ΚΕΠΕ [διαγράμματα]
Άγγιξε το 24,88% τον Δεκέμβριο του 2024 από 26,62% τον Νοέμβριο του 2024