Προς τα επίπεδα των 1.350 μονάδων κινείται και πάλι το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο φαίνεται να ξεπερνά την αρχική νευρικότητα και να βρίσκει και πάλι το δρόμο για υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,63% στις 1.348,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.286,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,95% στις 1.143,98 μονάδες.

«Σβήνει» και την πρόσφατη διόρθωση

Με οδηγό την Πειραιώς, ο γενικός δείκτης προσεγγίζει εκ νέου τις 1.350 μονάδες, μετά από ένα σύντομο pullback έως τις 1.319 μονάδες. Εκεί άλλωστε έδωσε και το μήνυμα της αντίδρασης, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επιβεβαιώνει ότι τα επίπεδα δύσκολα θα χαθούν, καθώς οι αγοραστές… παραμονεύουν.

Τεχνικά τώρα, οι 1.356 μονάδες είναι ουσιαστικά η μοναδική κοντινή αντίσταση, η κατοχύρωση της οποίας μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης. Άλλωστε, η αγοραστική διάθεση άνοιξε την όρεξη για τις 1.370 μονάδες, οι οποίες αφορούν και σε νέα πολυετή υψηλά για τον Δείκτη, εφόσον προσεγγιστούν. Εξάλλου, και η άρνηση -δις- των αγοραστών να προσπεράσουν τις 1355 (Ιουλ. 2023 και την προηγούμενη εβδομάδα) απέδειξε την κρισιμότητά της.

Παράλληλα, στον FTSE 25, οι 3.290 μονάδες είναι η μοναδική κοντινή σημαντική αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης με στόχο αισθητά υψηλότερα, στις 3.390 μονάδες. Ο τραπεζικός από την άλλη πλέον έχει αντίσταση στις 1.165, η διάσπαση των οποίων μπορεί να δώσει συνέχιση στις 1.213 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ξεχωρίζει με το +3,48% που καταγράφει, με τις Motor Oil, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Quest, Εθνική, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο.

Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Aegean και ΟΤΕ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 0,3%. Χωρίς μεταβολή είναι η Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών