
Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν το πρωί της Δευτέρας (22/1) σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος.
Συγκεκριμένα στο Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08:10 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.
Στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο έδειξε -16,6°C και στη Φλώρινα -15,2°C. Στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -14,6°C, στο Μεσόβουνο -14,1°C και στην Άρδασσα -12,8°C.
Αντίθετα σε περιοχές των Δωδεκανήσων, όπως το Καστελόριζο, η θερμοκρασία την ίδια ώρα διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με το Νέο Καύκασο.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2024
Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι
Μπορεί η κακοκαιρία να υποχωρεί σταδιακά ωστόσο, στη χώρα συνεχίζει να επικρατεί παγωνιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους .
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 (μείον 10) έως 08 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Στη χώρα συνεχίζει να επικρατεί παγωνιά
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα:
1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας .
2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.
4. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.
Αναλυτική πρόγνωση
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες τις πρωτες πρωινές ώρες στην Κρήτη πιθανώς να είναι ισχυρές . Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκαήσων τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 05 έως 11 και στα Δωδεκάνησα από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στις Σποράδες έως 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά (Πάρνηθα) ασθενών χιονοπτώσεων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου.


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση