Επιφυλακτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του πάνω από τις 1.350 μονάδες, οι οποίες έχουν δυσκολέψει το τελευταίο διάστημα τους αγοραστές, καθώς γίνονται πιο επιλεκτικοί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 1.356,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.306,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,64% στις 1.152,97 μονάδες.

Ο φόβος των 1.350 μονάδων

Η αγορά δείχνει να φοβάται τις 1.350 μονάδες, με τους αγοραστές να γίνονται πιο επιλεκτικοί και τους πωλητές να σπεύδουν να μειώσουν την έκθεσή τους, σε ένα επίπεδο που ήδη έχει βάλει στοπ στην ανοδικές δυνάμεις τρεις φορές ήδη. Άλλωστε, οι 1.355 μονάδες είναι ένα επίπεδο που αφορά σε πολυετή υψηλά (επιτευχθέντα το 2014, δοκιμασμένα τον Ιούλιο του 2023 και προ λίγων ημερών).

Παρόλα αυτά, οι επιδόσεις αρκετών επιμέρους τίτλους αφήνουν ένα παράθυρο προσδοκίας ότι αργά ή γρήγορα η αγορά θα δοκιμάσει να βρεθεί στο “ξέφωτο” των υψηλότερων επιπέδων, με πρώτο στόχο τις 1.370 μονάδες και δεύτερο τις 1.390 μονάδες, όπου εκεί θα έχει επιβεβαιώσει ότι αφήνει τα υψηλά δεκαετίας πίσω της. Το κλίμα διεθνώς βοηθά σε μια δοκιμασία υψηλότερων επιπέδων, αν και δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που τηρούν αρκετά μεγάλο ποσοστό ρευστότητας, ώστε να διαχειριστούν και τις επερχόμενες εξελίξεις, όπως η είσοδος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο ΧΑ και το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς.

Πάντως, αυτό που εκφράζουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές είναι η συμπεριφορά της αγοράς, η οποία χωρίς εξάρσεις ακολουθεί ένα ήπιο ανοδικό μοτίβο, με διάχυση του ενδιαφέροντος. Μια εικόνα που αν και «ξένη» προς τα ελληνικά «ήθη», παραπέμπει σε μια υγιή ανοδική αγορά, η οποία προσφέρει σημαντικές αποδόσεις σε τίτλους που και καλά θεμελιώδη διαθέτουν και αναπτυξιακή δυναμική.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Τιτάν και Autohellas σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Aegean, Εθνική, Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Eurobank, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι δεικτοβαρείς Coca Cola και Μυτιληναίος, οι οποίες χάνουν 0,5%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Quest και ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece