![Κρίση στην Boeing: Πλατφόρμα δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να αποφεύγουν 737 Max](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/boeing-scaled.jpg)
Τη δυνατότητα να αποκλείουν από την αναζήτησή τους πτήσεις που εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max δίνει στους χρήστες η πλατφόρμα αναζήτησης ταξιδιωτικών πακέτων Kayak, μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως.
Boeing: Νέο ελάττωμα στο 737 Max – Ενδεχόμενο καθυστερήσεων παράδοσης για νέα αεροσκάφη
Το περιστατικό που σημειώθηκε προ εβδομάδων σε αεροπλάνο Boeing 737 Max της Alaska Airlines, του οποίου μία πόρτα αποκολλήθηκε ενώ βρισκόταν εν πτήσει, σπρώχνει τους επιβάτες ξανά μακριά από τα εν λόγω αεροσκάφη, λίγα χρόνια μετά το κύμα καθηλώσεων εξαιτίας προβλημάτων ασφάλειας που οδήγησαν σε δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα.
Αποφεύγουν τα 737 Max
Η Kayak είχε εισαγάγει το ίδιο φίλτρο αρχικά τον Μάρτιο του 2019, χωρίς τότε να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τώρα όμως η στάση των επιβατών έχει αλλάξει, και χιλιάδες επιλέγουν να εξαιρούν από τα αποτελέσματα που τους εμφανίζονται αεροσκάφη τύπου 737 Max 8 ή Max 9. Σημειώνεται ότι μόνο τα αεροπλάνα τύπου Max 9 έχουν καθηλωθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/united-2.jpg)
«Είτε κάνετε αναζήτηση με βάση την κατηγορία καμπίνας και την ποιότητα πτήσης είτε τον τύπο αεροσκάφους, τα φίλτρα της Kayak στοχεύουν να παρέχουν στους ταξιδιώτες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν έξυπνες αποφάσεις και να ταξιδέψουν με σιγουριά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Καμπανάκι» από κορυφαίες αεροπορικές
Όπως σχολιάζει ο Guardian, το κύμα ενδιαφέροντος για το νέο χαρακτηριστικό καταδεικνύει τον ασυνήθιστο βαθμό στον οποίο οι ταξιδιώτες αποφεύγουν ενεργά τα αεροπλάνα 737 Max.
Σημειώνεται ότι από την Κυριακή υπό έλεγχο τέθηκαν και τα αεροπλάνα τύπου 737-900ER, επειδή η σχεδίαση της πόρτας του είναι παρόμοια με του 737 Max.
Οι τελευταίες κινήσεις έχουν οδηγήσει κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, όπως η αμερικανική United, να εκδώσουν προειδοποίηση για μεγάλη απώλεια εσόδων λόγω της αναγκαστικής καθήλωσης μέρους του στόλου τους.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου